Инфо

21. септембар 2023.21. сеп 2023.
М. Репановић, капитен учесника Евро купа

М. Репановић, капитен учесника Евро купа

ВАТЕРПОЛО: ЕВРО КУП

Драма у најави

Пет екипа у изједначеној групи. Ортиђа први фаворит. Репрезентативци из више држава, младе и искусне екипе. Врхунски и неизвесни мечеви у најави
Четвртак, овај празнични, Малогоспојински, доноси почетак новог европског ватерполо уживања у Шапцу. Пет сјајних екипа бориће се до недеље за једну од две позиције које воде у групну фазу другог европског надметања, Евро купа. Градски базен је добио част да буде домаћин десет мечева, а жреб је одредио да баш у Шапцу буде најквалитетнија и најнеизвеснија група.


ОРТИЂА (Италија) - први фаворит групе, један од фаворита Евро купа. Претходне сезоне играли у полуфиналу овог такмичења. Неколико репрезентативаца Италије имају, одличног Јапанца Инабеа, Американца Купида и Грузина Битадзеа, као интернационалце са искуством. Један од голмана чувени Темпести.


НОИ ЛА СЕК (Француска) - најбољи француски тим, учесник квалификација за Лигушампиона где је био на прагу чуда и победе над Брешом. У екипи имају Виктора Рашовића, нашег репрезентативца, најбољег ватерполисту САД Лука Боувена, репрезентативца Црне Горе Марковића и више репрезентативаца Француске.


ДИНАМО (Румунија) - тим који је 32 пута освајао Првенство Румуније, некада и вицешампион Европе, данас је трећа снага румунског ватерпола. Чине га играчи из Румуније, а предводник свима познати Козмин Раду.


ВАЛИС (Србија) - суперлигашки ривал Шапца. Ове сезоне има вероватно најбољу екипу од оснивања. За њих наступа играч који је постигао гол за титулу Шапца 2019. Рогач, потом Касум, Станић и Влаховић, уз више репрезентативаца Србије у млађим категоријама.


ШАБАЦ (Србија) - овдашњи клуб Турнир игра са педигреом четвртфиналисте Евро купа претходне сезоне, редовним учесником европских такмичења у претходне четири године и делимично измењеним и подмлађеним саставом у односу на петходну сезону.


Распоред
Четвртак (21.09):
18:00 Ортиђа - Валис
20:00 Шабац - Динамо (Б)
Петак (22.09):
18:00 Динамо (Б) - Ортиђа
20:00 Шабац - Нои ла Сек
Субота (23.09):
10:00 Валис - Динамо (Б)
12:00 Нои ла Сек - Ортиђа
18:00 Валис - Нои ла Сек
20:00 Шабац - Ортиђа
Недеља (24.09):
18:00 Динамо (Б) - Нои ла Сек
20:00 Шабац - Валис


О. Стојановић


Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa