Инфо

21. септембар 2023.21. сеп 2023.
М. Јовановић у продору

М. Јовановић у продору

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (М)

Неупитно фаворити

Одлична игра у Лесковцу. Пример који треба следити. Југовић велико име, али квалитетом иза Шапчана. Само два бода домаћих нису изненађење. Традиција на страни Металопластике
Начин на који је Металопластика Елискир одиграла у Лесковцу је пример који даје оптимизам навијачима у наставку сезоне. Против снажног и мотивисаног ривала некомплетна шабачка екипа је одиграла самоуверено, контролишући меч, а ни мањи падови у игри нису угрозили коначну победу. Уз велико поштовање за Југовић и Врање, игра из Лесковца, морала би бити и више него довољна за четири бода.

-Иза нас је врло тешка утакмица у Лесковцу коју смо одиграли добро и освојили велика два бода. Врло смо задовољни, али одмах смо мислима на дуелу против Југовића. Сваког ривала поштујемо, Југовић је велико име у нашем рукомету, али наш циљ су два бода– рекао је Урош Симић, крилни играч Металопластике.

Дубочица - МП Еликсир 25:30 (11:16)
СРЦ Дубочица. Гледалаца: 1.600. Судије: Ковач и Милосављевић. Седмерци: Дубочица 3(2); МП 3(2). Искључења: Дубочица 10; МП 6 минута.
МП: Павковић (2 одбране), Додић 4, Миловановић 5(2), И. Миловановић 1, Гаваешвили 3, Јевтић, Арсић (13 одбрана), Дамњановић 2, У. Павловић 2, Брајовић 4, Јовановић 3, В. Павловић, Паповић, Петровић, Симић 2, Дакић 4.


Каћани су српски рукометни великан, једини тим из Србије уз Металопластику и Војводину који је освајао европски трофеј, но данас су и клуб коме је опстанак примарни циљ, а средина табеле задовољавајући резултат. Током лета су ангажовали неколико, пре свега младих играча на позицији голмана, крила и пивота, уз мање корекцију у бековској линији. У новој сезони их предводи доскорашњи тренер Кикинде Куртеш. Прву победу су остварили против директног ривала у амбицијама Уба, а на Бањици су убедљиво поражени. Момчиловић и Драгољевић, бекови, ударна су снага Југовића.

Када су тимови по квалитету били много ближи, Металопластика је славила у дуелима са Каћанима. Последњи пораз у Шапцу претрпела је 18. новембра 2011. године, те је и традиција на плавој страни.
Д. Б.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa