Инфо

21. септембар 2023.21. сеп 2023.
Е. Пеаце – стандардан у првом тиму

Е. Пеаце – стандардан у првом тиму

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Мачва у врху

Мачва је претходне сезоне стартовала неубедљиво, а почетак нове подсећа на сезону 2021/22. када су Шапчани јесен провели, не само у горњем делу табеле, већ у плеј оф зони. Три победе, три ремија и један пораз одвеле су Мачву до другог места након седам кола и већ је уврстиле међу кандидате за Супер лигу.

У одличном дуелу у суботу црвено-црни су надиграли Инђију 2:1, у дербију и дуелу кандидата за виши ранг. Павле Радуновић је са два гола потврдио да је у доброј форми и уколико остане на том нивоу, Мачва има прилику да дуго буде у врху. Напад Мачве је међу пет најбољих у лиги у текућој сезони, што је важно с обзиром на проблем са ефикасношћу током претходне сезоне, док је одбрана остала на високом нивоу, само је Текстилац примио мање голова од црвено-црних на старту сезоне.

Мачва – Инђија 2:1 (1:0)
Стадион Мачве. Гледалаца: 1.000. Гл. судија: У. Ржић (Београд); помоћници: Хрутка и Јовчић (оба Београд). Стрелци: Радуновић 34. и 48. за Мачву; Мијаиловић у 54. за Инђију. Жути картони: Јовановић, Савковић, Марковић (Мачва); Црвени: Јовановић у 68. за Мачву.
МАЧВА: Гочманац, Јовановић, Ристивојевић, Сладојевић, Савковић, Враштановић, Новаковић (Јевтић), Мијаиловић (Марковић), Пеаце, Радуновић (Стевановић), Бранковић (Ристић).


-Важно је да наставимо у овом ритму. Самопоуздање је све веће, знамо да имамо квалитет, сада то показују и резултати, верујем да ће и публика долазити у све већем броју ако ми наставимо са играма као у последњим недељама и с много оптимизма гледамо на наставак сезоне – рекао је Павле Радуновић након меча.

Већ у петак Шапчани дочекују Слободу, ривала чији старт није на Мачвином нивоу, те је дуел у Шапцу велика прилика за нова три бода. Ужичани су само једном славили ове сезоне, профилисали су се као клуб који игра тврдо и вероватно ће бити потпуно концентрисанина дефанзиву. Поглед на табелу радује, не само због високе позиције овдашњег клуба, већ и чињенице да је Мачва иза себе оставила дуеле против екипа из горњег дела табеле, не рачунајући ОФК Београд који је ривал у 15. колу. Сви остали тимови из горњег дела, без изузетка, већ су били ривали Мачве ове сезоне. До дербија са “романтичарима”, Мачви су преостали мечеви са екипама које тренутно заузимају позиције од девете до последње.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa