Инфо

14. септембар 2023.14. сеп 2023.
Вицешампиони света – Радосављевић и Дадић (фото: КК Зорка)

Вицешампиони света – Радосављевић и Дадић (фото: КК Зорка)

КАЈАК: ОЛИМПИЈСКЕ НАДЕ

Стева на постољу

Регата олимпијских нада је незванично Светско првенство за кајакаше узраста кадета и млађих јуниора, последње међународно такмичење у сезони, те се шабачки клуб „Зорка“ може похвалити још једном медаљом највишег ранга и такмичаром који је постао вицешампион света. Реч је о Стеви Радосављевићу, кајакашу овдашњег клуба који је у Познању, на поменутој регати, освојио друго место у дисциплини К2 200, где је у чамцу веслао са Михајлом Дадићем у конкуренцији 2006. годишта.

Сигурно су изборили пласман у финале ове спринтерске дисциплине, а онда у коначном окршају допринели дуплој победи Србије. Деоницу су превеслали за 34 секунде и 64 стота дела секунде и кроз циљ прошли иза поставе Србије, а испред Мађара, заслуживши сребро.



Радосављевић је уз ову дисциплини, у Познању веслао и у четверцу на 500 метара, уз њега посаду су чинили још: Адам Ковач, Михаило Дадић и Сергеј Баилов. Директно су се из квалификација пласирали у А финале где је брзина од 1 минута, 30 секунди и 91 стотинке донела шесту позицију. Стева је представљао Србију и у двоседу на 1.000 метара. У тандему са Ковачем био је први у Б финалу, односно девети укупно.

А. Вукашиновић (фото: КК Зорка)


Шабачки кајак је репрезентовала у Пољској и млада Андреа Вукашиновић (2009. годиште). Била је најмлађа учесница, наступала је са старијим од себе у две категорије. У двоседу на 500 метара (за узраст 2008) у комбинацији са Кајом Сарић пласирала се у А финале где су девојке оствариле седмо време. У једноседу на 1.000 метара је изборила Б финале, али је дисквалификована због нешто лакшег чамца него што пропозиције дозвољавају.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa