Инфо

12. октобар 2023.12. окт 2023.
Свеукупни вицешампиони (фото: КК Зорка)

Свеукупни вицешампиони (фото: КК Зорка)

КАЈАК: СЕЗОНА 2023.

Нова стотину плус сезона

Зорка освојила 130 медаља. Једно одличје на интернационалном такмичењу највишег ранга. Медаље у кајаку, кануу, СУП и у слалому. Лагунџић потврдио квалитет на највишем нивоу. Свеукупни екипни вицешампиони Србије
Кајакашка сезона у Србији трајала је од 1. априла до 16. септембра и уз све специфичности које је донела, може бити сврстана као још једна успешна у низу за шабачки Кајак клуб „Зорка“. Поново је у различитим такмичењима националног и интернационалног нивоа овај колектив освојио троцифрен број медаља, а талентима дао допринос да и српски кајак остане у врху,

У збиру Шапчани су богатији за 35 златних, 52 сребрне и 43 бронзане медаље, односно 130 одличја. На домаћој сцени је освојено 129, док је једна интернационална, из најснажније категорије.

Стеван Радосављевић био је други у двоседу на 200 метара на регати Олимпијске наде у Познању, односно незваничном Светском шампионату за кадете и млађе јуниоре. Овај успех је остварио у чамцу са Михаилом Дадићем из екипе Дунав Бездан. Стева је ове сезоне успео да буде и у две дисциплине јуниорски вицешампион Србије (четвороседи на 500 и 1.000 метара).

Б. Лагунџић (фото: КК Зорка)


На Олимпијским надама поверење је указано и младој Андреи Вукашиновић која се надметала са годину или две године старијим ривалкама. Узрастом пионирка, успела је на националном нивоу да постане шампион пионирски у К1 и К2 1.000, односно кадетски првак у К2 1.000, уз вицешампионску титулу у пионирском четвороседу на 1.000 и кадетску бронзу у једноседу на 500 метара. На изборном такмичењу је била бржа од старијих противница.

-Сезона је била веома успешна и на домаћој и на међународној сцени. На клупском нивоу имамо високе пласмане пионира, мини кајака, свеукупно смо други тим у Србији, имамо четворо репрезентативаца, остварен је велики напредак код многих такмичара и очекујемо да наредне сезоне буде још боље – истакао је тренер Урош Павловић.

Зорка се може похвалити са шест националних титула у сениорској конкуренцији, по две у пионирској и јуниорској конкуренцији, односно једном у кадетској. Екипно, тим је свеукупни вицешампион Србије. Бољи су само кајакаши паланачког Таркета. Уз поменутог Павловића такмиачре су припремали Милан Ђенадић и Лука Арсеновић, уз асистецију Саре Јовановић, Стефана Васића и Николе Пајића.

Дадић и Радосављевић (фото: КК Зорка)


Бане за понос
У осврту на сезону неопходно је поменути и Бранка Лагунџића. На националном нивоу Бане је шампион једноседа на 500 и 1.000 метара. Михаило Суботић и он су најбржи довсед Србије на 1.000 метара, док су Вељко Довраговић, Лука Мањенчић, Суботић и Лагунџић најбржи четворосед на 1.000 метара. Ипак, иако није било одличја, Бранко се може похвалити одличним наступима на интернационалном нивоу. Делићи секунде и само мало среће делили су га од бронзе на Светском првенству за млађе сениоре у Италији, Европском првенству за исту категорију у Португалу, био је четврти, а дебитовао је успешно и на великој сцени, Светском сениорском првенству, олимпијској дисциплини, К1 – 1.000, где је био близу А финала, иако најмлађи од свих учесника. Наступ у Дуизбургу добија на значају када се зна да га је Бранко изборио у „избијању“ на националном нивоу, у дуелу са искуснијим противницима у Србији. На три такмичења уз њега је био тренер Урош Павловић.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa