Инфо

12. октобар 2023.12. окт 2023.
Н. Тохољ (фото: ВК Шабац фб)

Н. Тохољ (фото: ВК Шабац фб)

ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

Домаћи дерби

Сезона ВК Шабац Еликсир обележена је на старту дерби мечевима. Након европских дуела, следии први дерби на домаћој сцени, а ривал је Партизан. Два тима су већ стари ривали, иако је традиција Београђана много дужа и успешнија.

Партизан је претходних година трпео финансијске успоне и падове, међутим школа клуба је једна од најбољих у Европи и кроз све те године стално су стизали нови првотимци који су црно-беле држали у врху домаћег ватерпола. У сваком од најбољих клубова има неколико изданака школе седмоструког шампиона Европе, а и у првом тиму су сада неколицина младих играча предвођена Луком Гладовићем. Искуство и квалитет подижу прекаљени играћи: Томић, Драшковић, репрезентативац, придошлица из Радничког, Рус Мирзајев, голман вицешампиона Европе Жоао Фернандеш, уз староседеоце: Смиљевића, Гака, Тртовића, Бодирогу, а одлично са њима ради тренер Королија, двоструки вицешампион (до 17 и до 20 година репрезентација Србије претходног лета). Нису случајно фаворити из сенке црно-бели. Да није било „чудног“ пораза Савоне, вицешампиона Евро купа од Палерма, били би и Београђани у групној фази другог еврпског такмичења.

Иако су домаћини обично успешнији у дуелима ова два клуба претходних сезона, правила нема, побеђивали су и једни и други на гостовањима, било је и нерешено, те ни у суботу нема ни фаворита, ни аутсајдера, нити је могуће предвидети ток мече, као ни исход. Све је отворено.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa