Инфо

12. октобар 2023.12. окт 2023.
Дан отворених врата
ОБЕЛЕЖЕНА ДЕЧЈА НЕДЕЉА

Дан отворених врата

Под слоганом “Велико срце деце Србије”, најмлађи су имали низ активности у школама и вртићима, а један од традиционалних садржаја јесте и Дан отворених врата када предшколци, основци и средњошколци имају прилику да у непосредном контакту са руководством општине искажу своје ставове и потребе
Дечја недеља, традиционална национална манифестација за заштиту и промоцију дечјих права, обележена је протекле седмице и у коцељевачкој општини. Под слоганом “Велико срце деце Србије”, најмлађи су имали низ активности у школама и вртићима, а један од традиционалних садржаја јесте и Дан отворених врата када предшколци, основци и средњошколци имају прилику да у непосредном контакту са руководством општине искажу своје ставове и потребе.

На пријему код председника општине истакнуто је да је важно да се чује глас деце и младих, да се са њима прича, да се каже шта су им потребе, да ли их и шта мучи и шта заједница може да учини, да унапреди, да би новим генерацијама било боље.

Уз слаткише и задовољне осмехе деца и млади су се сложили са констатацијом да је парк после реконструкције попримио модеран изглед, да су средњошколци коначно добили нов школски мини бус, да је вртић један од најлепших у окружењу, те да је већина школских објеката реновирана...


Питања представника Ученичког парламента Средње школе углавном су се односила на жељене спортске садржаје, адекватне тренажне процесе и доступност бављења спортом.

–Мислим да имамо одличне услове за бављење различитим врстама спортова, али нам они, на жалост, углавном нису доступни, немамо их. Одбојка постоји, али је важно да имамо и адекватне тренере. До скора смо имали и кошарку али је и ту дошло до промене, а међу децом и младима има доста заинтересованих- рекао је средњошколац Давид Васић. Представници локалне самоуправе су у разговору на ову тему истакли да су инфраструктурни услови за бављење спортом одлични.

-Фали нам одређен број људи кој ће се на стручан начин бавити тренажним процесом али и то ће бити у наредном периоду решено. За сада нам беспрекорно функционише карате клуб, фолклорна секција, ту је и шах који се пробудио...чим има иницијативе, биће и реализације и ја сам сигуран да ћемо све изазове превазићи, те да ћемо обезбедити и ваљан спортски кадар- поручио је Душан Илинчић.

МЛАДИ И ОБРАЗОВАНИ ЉУДИ ДОНОСЕ ПОСЕБНУ ЕНЕРГИЈУ
Школарци и деца из вртића нису имали замерки на услове у школама и новоизграђеном обданишту, а ману нису нашли ни професорима и васпитачима. Професорка Средње школе Маријана Бајић искористила је прилику да поручи да су овој установи обезбеђени одлични услови за бављење школским и ваншколским активностима.

–Резултати које постижемо нису дошли сами од себе. Наравно, за нешто су потребни још бољи услови, за нешто је довољан сам рад. Када говоримо на ову тему постоји испуњеност свих услова, што се мене лично тиче и групе предмета економског смера. Унапређујемо се јер техника и технологија стално напредује. Све похвале за руководство школе, за директора и за општину која нас прати, подржава и помаже. Ми смо ту да радимо и ја се надам да ће те ви препознати наше будуће резултате и вредновати тај рад. То сте и до сада чинили- напоменула је професорка.

Питања представника Ученичког парламента Средње школе углавном су се односила на жељене спортске садржаје, адекватне тренажне процесе и доступност бављења спортом


Средња школа у Коцељеви је, према њеним речима, у протеклих неколико републичких такмичења из рачуноводства и статистике, била једини представник из региона.

–Чак 80 посто матураната из моје претходне генерације је уписало државне факултете а имам информацију да је скоро 90 одсто њих већ очистило прву годину. То значи да деца из ове школе изађу са фантастичним знањем, са жељом и мотивом да даље раде, усавршавају се и напредују. Важно је да позовемо те младе људе да се врате и то је суштина приче. Кад кажем да препознате рад и труд школе, то значи да покушате да вратите младост у Коцељеву. Потребно је да се кадровска структура подмлади, јер ти млади, образовани људи, квалитетни, носе једну посебну енергију и важно је да не оду из ове средине већ да је препознају као нешто перспективно- закључила је Бајић. Говорећи о раду образовних установа на подручју општине Коцељева начелник одељења за општу управу и јавне службе Миодраг Тадић оценио је да све функционишу веома добро, да бележе одличне резултате те да свака од њих има неку своју врсту специфичности.

–Оно што је важно то је да сва деца имају јако добре услове за боравак, одрастање и учење. Смисао отворених врата је да чујемо њихове предлоге и покушамо да те услове додатно побољшамо и унапредимо- рекао је Тадић.

Уз слаткише и задовољне осмехе деца и млади су се сложили са констатацијом да је парк после реконструкције попримио модеран изглед, да су средњошколци коначно добили нов школски мини бус, да је вртић један од најлепших у окружењу, те да је већина школских објеката реновирана...
Весна Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa