Инфо

12. октобар 2023.12. окт 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ЛАЗИНА ШКОЛА ОБЕЛЕЖИЛА ДАН ЗАШТИТЕ ЖИВОТИЊА

Еколошки календари и изложба

У оквиру Дечје недеље, чланови Удружења Европски центар за екологију (ЕЦЕ) и Савета за екологију и зелену економију града Шапца, ученицима ОШ “Лаза К. Лазаревић” поделили еколошке календаре.

- Ово је једна од акција коју спроводимо у оквиру реализације Програма еколошке едукације и информисања деце на територији Шапца. Удружење ЕЦЕ израдило је календаре на основу предлога који је дао Савет. Еколошки календари садрже значајне еколошке датуме који ће помоћи деци да се информишу и формирају еколошку свест и тако васпитавају своју децу. Наш циљ је да имамо генерације које ће се еколошки понашати, а самим тим имаћемо квалитетну животну средину и заштити своје здравље, каже Дејан Павловић, председник Европског центра за екологију.
Јозефа Јакшић, члан савета за екологију и зелену економију града Шапца, осмислила је еколошке календаре.

- Наши календари се могу користити за активности у основним школама и вртићима. Важни су због стварања културе личности која ће продуктивно учествовати у заштити животни средине, бити свесна значаја здравог окружења и размишљати на начин који ће унапређивати свој живот, истакла је Јакшић. Директор „Лазине“школе Милан Благојевић нагласио је да је порука Министарства просвете обележавање значајних еколошких датума током календарске године како би се деца анимирала и извела из учиниоце на отворен терен.

Фото: "Глас Подриња"


Ова школа традиционално обележава Дечју недељу, а по први пут Светски дан заштите животиња (4. октобар). Учитељице Светлана Петровић и Александра Пантић са ученицима првог разреда организовале су купопродајну изложбу.

- Настојимо да код ученика створимо свест о емпатији и заштити животиња да би водили рачуна о кућним љубимцима и усамљеним животињама. Такође, организовали смо базар, на ком ће ученици првог разреда представити и продавати своје радове попут кућице за птице, где ће удомити птице станарице преко зиме, поручила је учитељица Петровић.

- Довео сам Тедија зато што је данас Дан заштите животиња. Другари су донели зеца, рибице, куче, корњачу, папагаја, шта ко има, каже Богдан Ненадовић, ученик првог разреда.
М.Ф.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa