Инфо

12. октобар 2023.12. окт 2023.
П. Гавриловић (фото: ВК Шабац фб)

П. Гавриловић (фото: ВК Шабац фб)

ВАТЕРПОЛО: ЕВРО КУП

Преокрет за полет

Три лоше и једна изванредна четвртина. Важна и велика победа пред наставак такмичења. Значајна доза самопоуздања. Мађари за седам дана
Три четвртине се већина присутних на трибинама питала шта се догађа, а момци у базену су тражили себе. Знали су сви да је Приморје изузетан тим, но домаћи су неизнуђено грешили, али и код израђених акција лопта је чешће погађала стативу или пречку. Капитен Репановић и млади Мараш су били ван игре због три искључеа од половине трећег периода, док је у самом финишу овог дела на семафору стајали 8:4 за Ријечане. Било је потребно чудо или Шабац Еликсир из досадашњег дела сезоне...

Шабац - Приморје 10:8 (2:3, 2:3, 1:2, 5:0)
Градски базен. Гледалаца 800. Судије: Будрамис (Грчка) и Петронили (Италија). Искључења: Шабац 12; Приморје 11. Петерци: Шабац 1(1); Приморје 2(2).
ШАБАЦ ЕЛИКСИР: Живојиновић, Мараш, Тохољ 2, Репановић, Копцев, Круг 1, Бараћ, Станић, Мачић 1, Драговић 1, Стојановић 4 (1), Кораћ 1, Гавриловић. Тренер: Личанин.
ПРИМОРЈЕ: М.Чубранић, Л. Бабић. Томић, Тончинић, Брубњак 3 (2), Бргуљан 3, Н.Чубранић 1, К.Банић, Бурбуран, Те Рил 1, Крипа, Папарић, Јурић.


Почео је четврти период и осам минута у коме Шабац игра на нивоу европског великана и Приморје које не може да се снађе. За два минута 8:5 постаје 8:8, Стојановић је доминантан, одважили су се Драговић и Кораћ. Минут и по пре краја Шабац води, минут пре краја је и плус два, победа, чудесна је остварена.
Већ наредног четвртка у госте долази БВСЦ Жугло. Мађари су победили Хановер 10:9 у првом мечу. Истакао се Тамаш Балаш Ђарфаш, но ривали са севера су забрањена тема док не прође дерби против Партизана у суботу.

О. Стојановић (фото: ВК Шабац фб)


-Допустили смо бројне пропусте током утакмице, правили смо сувише грешака и велика је ствар што смо успели да се тргнемо и победимо. Ова утакмица мора бити важна лекција за нас, како нам се лоши периоди не би поновили у наредним утакмицама – рекао је чувар мреже и један од ослонаца преокрета Павле Гавриловић.

Шапчани након дуела против БВСЦ ће три пута узастопно гостовати у Евро купу, а тек 9. децембра су поново у Шапцу, у мечу последњег кола против Хановера.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa