Инфо

28. децембар 2023.28. дец 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

У Шабачкој гимназији

Вече талената „Шега 8- Ноћ у музеју

Гимназијалци су пред препуном спортском халом своје школе показали разнолике таленте
„Шега 8- Ноћ у музеју“, традиционално је обележила завршницу године на најбољи могући начин. Гимназијалци су у петак пред препуном спортском халом своје школе показали разнолике таленте са којима нема шале. Низале су се плесне, музичке и певачке тачке, скечеви, а публика их је аплаузима поздрављала. Вредело је припремати наступе, остајати после редовне наставе, дружити се, охрабривати, све до финалног извођења на сцени.

Плес, песма, глума...
Некима је био први пут у улози водитеља. Требало је представити сваког учесника како доликује.

-Први пут сам водила програм, пошто обично буду само ђаци четврте године, а нижи разреди учествују. Вежбала сам текст, ишла на пробе увече после школе, било је занимљиво и ниједног тренутка није било захтевно и напорно. Уживала сам у целокупној припреми. Као млађа сам имала јавне наступе, тако да је трема изостала. Чини ми се да су плесови били најатрактивнији и најзахтевнији за извођење, али имамо и талентоване певаче и певачице- подвукла је ученица четврте године општег смера Исидора Савић.
Редитељску палицу током двомесечне припреме држала је професорка енглеског Ана Јеликић.

Фото: "Глас Подриња"


-Два месеца смо се припремали, али од 10. новембра смо почели интензивније припреме. Задовољна сам и одзивом публике и бројем деце која су ове године учествовала, има их више од 60, из свих разреда и смерова, укључујући и цело аудио- визуелно и сценско одељење. Одлучили су се да певају, певају и плешу, имали смо и чисте плесове, скечеве, глуму, квиз, два дечака са електричним гитарама. Заиста шаролик програм. Дошао је и квиз мастер Шапца Ђорђе Иванковић да помогне девојкама и да буде наш гост- рекла је Јеликићева.

Ђаци за понос
Три године место одржавања манифестације је спортска хала, будући да је велики одзив учесника и публике. Трибине су и овог пута биле испуњене до последњег места, а наступе је оцењивао стручни жири.

Фото: "Глас Подриња"


-Показало се да је интересовање деце заиста велико. То је централни догађај новогодишњих и божићних прослава и деца то много воле, тако да са радошћу припремају „Шегу“, а професорка Ана улаже велику енергију заједно са њима да то буде како треба. Ми смо стварно поносни на ову манифестацију која наше ђаке приказује, не само као добре ученике, него као врсне забављаче и таленте у различитим областима. Гимназијалци су увек показивали таленат широког спектра, а сада имамо и специјализовано одељење. Цео разред ученика талентованих за аудио-визуелне уметности учествује у програму, што заиста показује да су изабрали прави смер за себе. Очекујемо да ће их од идуће године бити све више. Поносна сам на младост, лепоту, таленат који наши ученици показују на свим манифестацијама у граду и већ смо препознатљива школа у Србији по даровитој деци- нагласила је директорка Шабачке гимназије Маријана Исаковић.
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa