28. decembar 2023.28. dec 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

U Šabačkoj gimnaziji

Veče talenata „Šega 8- Noć u muzeju

Gimnazijalci su pred prepunom sportskom halom svoje škole pokazali raznolike talente
„Šega 8- Noć u muzeju“, tradicionalno je obeležila završnicu godine na najbolji mogući način. Gimnazijalci su u petak pred prepunom sportskom halom svoje škole pokazali raznolike talente sa kojima nema šale. Nizale su se plesne, muzičke i pevačke tačke, skečevi, a publika ih je aplauzima pozdravljala. Vredelo je pripremati nastupe, ostajati posle redovne nastave, družiti se, ohrabrivati, sve do finalnog izvođenja na sceni.

Ples, pesma, gluma...
Nekima je bio prvi put u ulozi voditelja. Trebalo je predstaviti svakog učesnika kako dolikuje.

-Prvi put sam vodila program, pošto obično budu samo đaci četvrte godine, a niži razredi učestvuju. Vežbala sam tekst, išla na probe uveče posle škole, bilo je zanimljivo i nijednog trenutka nije bilo zahtevno i naporno. Uživala sam u celokupnoj pripremi. Kao mlađa sam imala javne nastupe, tako da je trema izostala. Čini mi se da su plesovi bili najatraktivniji i najzahtevniji za izvođenje, ali imamo i talentovane pevače i pevačice- podvukla je učenica četvrte godine opšteg smera Isidora Savić.
Rediteljsku palicu tokom dvomesečne pripreme držala je profesorka engleskog Ana Jelikić.

Foto: "Glas Podrinja"


-Dva meseca smo se pripremali, ali od 10. novembra smo počeli intenzivnije pripreme. Zadovoljna sam i odzivom publike i brojem dece koja su ove godine učestvovala, ima ih više od 60, iz svih razreda i smerova, uključujući i celo audio- vizuelno i scensko odeljenje. Odlučili su se da pevaju, pevaju i plešu, imali smo i čiste plesove, skečeve, glumu, kviz, dva dečaka sa električnim gitarama. Zaista šarolik program. Došao je i kviz master Šapca Đorđe Ivanković da pomogne devojkama i da bude naš gost- rekla je Jelikićeva.

Đaci za ponos
Tri godine mesto održavanja manifestacije je sportska hala, budući da je veliki odziv učesnika i publike. Tribine su i ovog puta bile ispunjene do poslednjeg mesta, a nastupe je ocenjivao stručni žiri.

Foto: "Glas Podrinja"


-Pokazalo se da je interesovanje dece zaista veliko. To je centralni događaj novogodišnjih i božićnih proslava i deca to mnogo vole, tako da sa radošću pripremaju „Šegu“, a profesorka Ana ulaže veliku energiju zajedno sa njima da to bude kako treba. Mi smo stvarno ponosni na ovu manifestaciju koja naše đake prikazuje, ne samo kao dobre učenike, nego kao vrsne zabavljače i talente u različitim oblastima. Gimnazijalci su uvek pokazivali talenat širokog spektra, a sada imamo i specijalizovano odeljenje. Ceo razred učenika talentovanih za audio-vizuelne umetnosti učestvuje u programu, što zaista pokazuje da su izabrali pravi smer za sebe. Očekujemo da će ih od iduće godine biti sve više. Ponosna sam na mladost, lepotu, talenat koji naši učenici pokazuju na svim manifestacijama u gradu i već smo prepoznatljiva škola u Srbiji po darovitoj deci- naglasila je direktorka Šabačke gimnazije Marijana Isaković.
D.D.

Najnoviji broj

16. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa