28. decembar 2023.28. dec 2023.
Zajedno do uspeha: ŽRK Medicinar

Zajedno do uspeha: ŽRK Medicinar

RUKOMET: ŽRK MEDICINAR

Nada bez imperativa

Medicinar prijatno iznenađenje sezone. Na bod od plej ofa. Bez pritiska na mlad tim tokom proleća, bez promena u igračkom sastavu
Medicinar je porazom u Kruševcu 27:22 završio nastup u Kupu Srbije, no iz Lazarevog grada je odneo bodove kada je bilo važnije, u okviru Super lige i jedan poraz ne može pokvariti vrlo pozitivan utisak koji je mlada ekipa iz Šapca ostavila ove sezone. Umesto borbe za opstanak u konkurenciji mahom starijih, iskusnijih ekipa „medicinarke“ su pete, mesto ispod i bod ispod plej of zone.

-Zadovoljni smo. Ponovo smo u sezonu ušli sa izuzetno mladom ekipom, nisu nas obišle povrede, virusi, ali smo uprkos problemima uspeli da napredujemo i na kraju ostvarimo dobar niz koji nas je podigao visoko na tabeli. Imali smo neke izvanredne mečeve i to je zamah i za nastavak sezone – ističe trener Nenad Tešić.

Ekipa koju su gledaoci upoznali tokom jeseni, najverovatnije će biti ona koja će nositi i teret proleća. Gledajući raspored, on je i povoljniji u drugom delu, jer u Šapcu gostuju najveći konkurenti.

N. Tešić (foto: Arkus)


-Ne očekujemo promene u igračkom sastavu, ne opterećujemo devojke visokim ciljevima, ali su pokazale da mogu mnogo i cilj je da do nastavka sezone unapredimo dodatno igru i da ekipa deluje još bolje na terenu. Trenutno su van tima Mandić, Aleksandra Vasić, uz viruse, menja nam planove priprema, ali šta je tu je. Teško je meriti rasporede na jesen i proleće, rezultat zavisi od mnogo faktora, no ja insistiram da pristup ne menjamo bez obzira na rivale – dodao je Tešić.



Nastavak sezone je 20/21. januara i težak zadatak Medicinar očekuje odmah na startu. U hali „Zorka“ će gostovati šampion od pre dve sezone, tim Železničara iz Inđije, tim koji već nekoliko sezona igra na visokom nivou, no Šabac je jedan od gradova gde ne uspevaju da ostvare pobedu.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa