Инфо

28. децембар 2023.28. дец 2023.
Заједно до успеха: ЖРК Медицинар

Заједно до успеха: ЖРК Медицинар

РУКОМЕТ: ЖРК МЕДИЦИНАР

Нада без императива

Медицинар пријатно изненађење сезоне. На бод од плеј офа. Без притиска на млад тим током пролећа, без промена у играчком саставу
Медицинар је поразом у Крушевцу 27:22 завршио наступ у Купу Србије, но из Лазаревог града је однео бодове када је било важније, у оквиру Супер лиге и један пораз не може покварити врло позитиван утисак који је млада екипа из Шапца оставила ове сезоне. Уместо борбе за опстанак у конкуренцији махом старијих, искуснијих екипа „медицинарке“ су пете, место испод и бод испод плеј оф зоне.

-Задовољни смо. Поново смо у сезону ушли са изузетно младом екипом, нису нас обишле повреде, вируси, али смо упркос проблемима успели да напредујемо и на крају остваримо добар низ који нас је подигао високо на табели. Имали смо неке изванредне мечеве и то је замах и за наставак сезоне – истиче тренер Ненад Тешић.

Екипа коју су гледаоци упознали током јесени, највероватније ће бити она која ће носити и терет пролећа. Гледајући распоред, он је и повољнији у другом делу, јер у Шапцу гостују највећи конкуренти.

Н. Тешић (фото: Аркус)


-Не очекујемо промене у играчком саставу, не оптерећујемо девојке високим циљевима, али су показале да могу много и циљ је да до наставка сезоне унапредимо додатно игру и да екипа делује још боље на терену. Тренутно су ван тима Мандић, Александра Васић, уз вирусе, мења нам планове припрема, али шта је ту је. Тешко је мерити распореде на јесен и пролеће, резултат зависи од много фактора, но ја инсистирам да приступ не мењамо без обзира на ривале – додао је Тешић.



Наставак сезоне је 20/21. јануара и тежак задатак Медицинар очекује одмах на старту. У хали „Зорка“ ће гостовати шампион од пре две сезоне, тим Железничара из Инђије, тим који већ неколико сезона игра на високом нивоу, но Шабац је један од градова где не успевају да остваре победу.

Најновији број

16. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa