Инфо

28. децембар 2023.28. дец 2023.
Обележен Дан ОШ „Ната Јеличић“
Свечаним програмом у Културном центру Шабац

Обележен Дан ОШ „Ната Јеличић“

Директор школе Зоран Старчевић истакао је да су колективни и лични успеси, нова постигнућа, одговоран однос према обавезама, али и високи циљеви у будућности, обележили заједнички рад колектива и ђака
Свечаним програмом у Културном центру Шабац под називом „Девојчица са кључем око врата“ ОШ „Ната Јеличић“ обележила је прошлог четвртка Дан школе. За припрему су били задужени ученици уз ауторску и менторску подршку наставница Славице Лукић и Иване Марковић.

Понос и подстрек
Директор школе Зоран Старчевић истакао је да су колективни и лични успеси, нова постигнућа, одговоран однос према обавезама, али и високи циљеви у будућности, обележили заједнички рад колектива и ђака.

-Задовољни смо успесима наших ученика на такмичењима, спортским признањима. Награде и признања, међународне плакете, учешће највише наших ученика у Истраживачкој станици Петница... Већ смо се помало навикли на сазнање да су све учионице мултимедијалне, да имамо брзи интернет, високу покривеност видео- надзором, електронску пријаву радника на послу, врхунску фискултурну салу, опремљене информатичке кабинете и функционалне продужене боравке. Наша визија је ипак окренута деци, због њих тражимо нове идеје и нову снагу и знамо да може и мора боље- подвукао је Старчевић.
Он је додао да модерно доба носи нове изазове, те да „деца морају да знају да у нама увек имају подршку, о чему говори и представа коју су колегинице са ђацима припремиле“.

Драмска секција на задатку
Како је рекла наставница српског језика Славица Лукић, циљ представе по којој програм обележавања носи назив био је да укажу на све већу усамљеност и отуђеност деце и од родитеља и од вршњака.
-Указали смо на различите аспекте једног те истог проблема. Пустили смо да о свему говоре и одрасли- психолог, родитељ, разредни старешина, али приказали смо и како усамљеност изгледа из угла једне девојчице која се сваког дана враћа у празан стан, а и једног дечака који жели само мало родитељске пажње. У припреми Дана школе учествовали су чланови драмске секције и чланови хора. Било је ангажовано 50 учесника. Главне улоге су изнели Тара Ристић и Лука Ђурић. Не треба заборавити ни остале чланове драмске секције: Лену Илић, Андреу Чупковић, Бориса Пантелића, Даницу Радовић, Давида Благојевића, Елену Симић, Ену Ђурђевић, Јану Трифуновић, Огњена Ђурића, Огњена Павића, Анђелу Милићевић, Вука Јончића, Софију Смиљанић, Јану Миочиновић. Без хора, који је песмом пратио збивања у драмском тексту, представа не би могла остварити овакав успех- нагласила је наставница.

Програм у оквиру обележавања Дана школе испратило је препуно гледалиште, а међу њима и представници образовних и културних установа у граду.
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa