28. decembar 2023.28. dec 2023.
Plamen kreće iz Olimpije ka Parizu

Plamen kreće iz Olimpije ka Parizu

SPORTSKA 2024. GODINA

Olimpijska godina

Godina u znaku leta u Parizu. U Francuskoj najmasovniji događaj, ali u Nemačkoj onaj koji izaziva najveću pažnju. Vaterpolisti i rukometaši otvaraju reprezentativnu godinu, košarka i odbojka samo na OI
Prvi veliki, odnosno našoj široj sportskoj javnosti zanimljiv događaj startuje već 4. januara kada u Dubrovniku počinje Evropsko prvenstvo (4-16. januar). Srbija je u grupi sa: Nemačkom, Izraelom i Maltom. Od 10. januara u Nemačkoj je Evropsko prvenstvo za rukometaše. Naša reprezentacija je u izjednačenoj grupi sa: Mađarskom, Islandom i Crnom Gorom. Evropski šampion će biti poznat 28. januara.

Već u februaru u Kataru počinje Svetsko vaterpolo prvenstvo, traje od 2. do 18. U prvoj fazi Srbiju očekuju mečevi protiv Japana, SAD i kvalifikanta iz Evrope. U aprilu u Beogradu sledi Evropsko prvenstvo u boksu (15-29. april) gde će Šabac imati najmanje dva predstavnika.

Nakon četvrtine veka fudbaleri Srbije imaju obaveze na Evropskom prvenstvu. Od 14. juna do 14. jula je Evro u Nemačkoj, a reprezentacija je u grupi sa: Engleskom, Danskom i Slovenijom. Biće to početak sportskog leta, jer je ovo olimpijska godina, a Letnje olimpijske igre su od 26. jula do 11. avgusta u Parizu, dok su Paraolimpijske od 28. avgusta do 8. septembra.

Najbolje srspke rukometašice imaju obaveze na kraju godine kada će igrati na Evropskom prvnetvu od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj. Raspored grupa naravno još nije poznat. Košarka i odbojka nemaju velikih takmičenja ove godine osim, naravno, Olimpijskih igara.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa