Info

25. april 2024.25. apr 2024.
R. Marković (foto: Fond. srpski legat)

R. Marković (foto: Fond. srpski legat)

BILO JE U GLASU 24. APRIL 1980.

Memorijalni turnir „Radivoje Marković“

Po svemu sudeći, od avgusta ove godine, Šabac će biti domaćin jednog od najkvalitetnijih fudbalskih turnira u zemlji, pod nazivom „Memorijal Radivoje – Raća Marković“.

Inicijativa Predsedništva FK „Mačva“ da se trajno obeleži sećanje na doajedna jugoslovenskog sportskog novinarstva Radivoja Markovića naišla je na opštu podršku u svim fudbalskim forumima.
Tako je, prošlog ponedeljka, održan prvi sastanak u Šapcu, kome su prisustvovali predstavnici FSJ i FSS, Radio Beograda, Radio Šapca, sportskih novinara i predstavnika Mačve na kome je izabran Koordinacioni odbor za dalji rad na ustanovljenju ovog, za dalje tradicionalnog fudbalskog turnira. Da bi se sačuvalo trajno sećanje na Radivoja Markovića već je izvesno da će Šabac već od avgusta ove godine postati domaćin fudbalskog turnira, jednog od najjačih ove vrste u našoj zemlji. Predviđa se da na turniru učestvuje prvak Jugoslavije u fudbalu, pobednik Kupa, jedan tim iz inostranstva i šabačka Mačva.




Pobedniku turnira bi bio dodeljen skupoceni pehar u trajno vlasništvo, kao i druga priznanja Fudbalskog saveza, Radio Beograda i Radio Šapca. U okviru ovog memorijalnog turnira Radio Beograd će organizovati takmičenje radio-reportera, a najboljem bi bio dodeljen zlatni mikrofon.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa