Инфо

9. мај 2024.9. мај 2024.
Део  шабачких  маратонаца (фото: прив. фб профил)

Део шабачких маратонаца (фото: прив. фб профил)

ШАПЧАНИ НА БЕОГРАДСКОМ МАРАТОНУ

Бројни изазови

Име Београдког маратона стекло је кроз године спортску тежину. Ове је окупио око 13.000 учесника из 72 државе света, што је, нови рекорд. Традиционално улицама престонице трче и Шапчани. Део њих је поделио са нама утиске.

Душан Пауновић је у каријери савладавао Iron men триатлоне где су тркачке деонице маратонске, а следе након пливања и вожње бициклом.

-Конфигурација терена је тешка, у финишу је неколико успона где је потребно имати резерву енергије, снаге су већ на измаку. Масовност је лепа, али је и сметња када се у једном тренутку споје учесници различитих надметања што успорава, отежава, нема ни простора за обилажења. То захтева нову енергију, а није је много остало. Београдски маратон има традицију, али је било пропуста у организацији који су кварили утисак – рекао је Душан.

Милорад Јоцковић је редовни учесник и у Београду нема непознаница за њега, а опет увек је учешће ново искуство.

- Нема веће мотивације за маратонца него да истрчи маратон, сам по себи тежак. Валовит терен Београда и увек висока темепратура и јако сунце су додатне препреке. Јесте било проблема у финишу када је дошло до спајања, али сам ја задовољан организацијом с обзиром на масовност – рекао је Милорад Јоцковић.

Браћа Михаило и Јоаким Радојевић трчали су своје трке, Јоаким 21 км, полумаратон, а Михаило је први пут прешао дужину пуног маратона, накн бројних полумаратонских трка.

-Велики изазов, али вреди сваког труда због осећаја када прођете кроз циљ, то је нешто речима неописиво. Због свега што носи Маратон у престоници уверен сам да ћу поново бити део свега. Најтеже је било између 32. и 38. километра, темепратура је била виско што додатно исцрпљује у тешком надметању – приближава нам Михаило.

- Енергија коју Београдски маратон пружа је непоновљива, радујем се новом наступу. Најтежи део био је преко моста на Ади, јер је већ други део трке, умор је све већи, а сунце није пријатељ – истакао је Јоаким.

Осим полумаратона и маратона, као централних дисциплина током маратонског дана, потоје и штафетни полумаратон, надметање на 10 километара, као и свима знана трка задовољства на 5 километара.

Најновији број

16. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa