Инфо

13. јул 2023.13. јул 2023.
Б. Лагунџић (фото: КСС сајт)

Б. Лагунџић (фото: КСС сајт)

КАЈАК: СВЕТСКО ПРВЕНСТВО ДО 23 ГОДИНЕ

Медаља трен далеко

Од одличја Бранка Лагунџића делило 18 стотинки. Потврђена добра форма. Најважније такмичење тек долази. Наступ и у двоседу на 500 метара
Знате колико је кратка једна секунда. Тај период поделите на пет делова, тешко је и замислити то, а шабачком кајакашу Бранку Лагунџићу непуна петина секунде, тог ситног дела времена, недостајала је за одличје на Светском првенство млађих сениора у Италији.

Двосед у Б финалу
Наступ у Италији Лагунџић је почео двоседом на 500 метара где је био у чамцу са Николом Ковачевићем. Момци су овде изборили Б финале у коме су заузели седму позицију, што је укупно 16. место на свету у К2 500.


Бранко је наступао у две категорије, а свакако је већа очекивања имао од једноседна на 500 метара у односу на двосед исте дистанце. Сигурно је веслао кроз фазе до финала, изборио место међу девет најбољих, а резултати су га сврстали у стазу један језера у италијанском Ауронзу. Трка је била драматична до самог краја. Злато је припало репрезентативцу Немачке Бангеу, други је кроз циљ прошао Опавски, представник мађарског кајака, а практично поравнати циљну линију прелазе Бранко Лагунџић и Шпанац Гранери. Одлуке нема, већ коначну реч даје фотофиниш који након прегледања медаљу за 18 стотинки односи у Шпанију.

У. Павловић и Б. Лагунџић (фото: КСС)


-Још се утисци нису слегли. У једноседу, у квалификацијама, 15 чамаца је било у једној секунди, што говори о конкуренцији. Финале сам веслао не размишљајући о ривалима. Нисам знао који сам прошао кроз циљ, али сам врло задовољан наступом. Ово лето доноси још два велика такмичења. Нема времена за предах, настављамо даље са вредним радом како би у Португалу и Немачкој наступ био још бољи. Ако је сада недостајало среће, надам се да ће на наредним такмичењима бити на мојој страни – истакао је Лагунџић уз кога је, поред воде, током припрема и на Шампионату, био и тренер, члан стручног штаба репрезентације, Урош Павловић.

Већ крајем јула, од 27. до 30. Лагунџић весла на Европском првенству јуниора и млађих сениора у Монемар о Вељу (Португал), док ће месец дана касније, од 26. до 29. августа бити део репрезентације на Првенству света за сениоре у Дуизбургу.
Д. Б.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa