21. septembar 2023.21. sep 2023.
Ekipa KK Zorka u Beogradu (foto: KK Zorka sajt)

Ekipa KK Zorka u Beogradu (foto: KK Zorka sajt)

KAJAK: PRVENSTVO SRBIJE

Sveukupni vicešampioni Srbije

Četiri kategorije, dva treća, jedno četvrto i jedno peto mesto. Tarket dominirao Beogradom. Dvanaest pojedinačnih titula za Šabac
Drugu uzastopnu godinu Kajak klub Zorka Šabac sezonu okončava sveukupnim vicešampionskim zvanjem u ekipnoj konkurenciji. Šapčani su na ekipnom prvenstvu osvojili zbirno, u četiri starosne kategorije 410,5 bodova, a u konkurenciji 24 ekipe bolja je bila samo ekipa Tarketa. Palančani su bili vrlo ubedljivi i dominantni, zasluživši 592,5 poena. Vojvodina je treća sa 378 poena.

Seniori nisu uspeli da odbrane titulu, u ukupnom ekipnom plasmanu su bili treći, a Prvenstvo će ostati upamćeno po izuzetnoj borbi seniora gde je šampionska ekipa Vojvodine imala svega šest bodova više od Zorke.

Jaka konkurencija na Adi (foto: KK Zorka sajt)


Kod najmlađih, pionira, borba je takođe bila neizvesna, a radovao se na kraju Tarket, Dunav je drugi, a Zorka treća.

Samo jedan i po poen je nedostajao “zorkašima” da budu četvrti kod juniora i treći među kadetima, ali su ipak ostali iza, redom: Tarketa, Dunava, Beograda i BSK (juniorska konkurencija), odnosno Tarketa, Dunava i BSK (kadetska).

Na pojedinačnom nivou, Zorka je osvojila 28 medalja. Šapčani imaju 12 šampionskih posada, šest koje su bile druge i deset posada sa bronzama oko vrata. Zlata su zaslužili: Andrea Vukašinović, Andrea Đurković, Sofija Đenadić, Luka Trnavčević, Branko Lagundžić, Mihailo Malović, Mihailo Subotić.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa