21. septembar 2023.21. sep 2023.
M. Repanović, kapiten učesnika Evro kupa

M. Repanović, kapiten učesnika Evro kupa

VATERPOLO: EVRO KUP

Drama u najavi

Pet ekipa u izjednačenoj grupi. Ortiđa prvi favorit. Reprezentativci iz više država, mlade i iskusne ekipe. Vrhunski i neizvesni mečevi u najavi
Četvrtak, ovaj praznični, Malogospojinski, donosi početak novog evropskog vaterpolo uživanja u Šapcu. Pet sjajnih ekipa boriće se do nedelje za jednu od dve pozicije koje vode u grupnu fazu drugog evropskog nadmetanja, Evro kupa. Gradski bazen je dobio čast da bude domaćin deset mečeva, a žreb je odredio da baš u Šapcu bude najkvalitetnija i najneizvesnija grupa.


ORTIĐA (Italija) - prvi favorit grupe, jedan od favorita Evro kupa. Prethodne sezone igrali u polufinalu ovog takmičenja. Nekoliko reprezentativaca Italije imaju, odličnog Japanca Inabea, Amerikanca Kupida i Gruzina Bitadzea, kao internacionalce sa iskustvom. Jedan od golmana čuveni Tempesti.


NOI LA SEK (Francuska) - najbolji francuski tim, učesnik kvalifikacija za Ligušampiona gde je bio na pragu čuda i pobede nad Brešom. U ekipi imaju Viktora Rašovića, našeg reprezentativca, najboljeg vaterpolistu SAD Luka Bouvena, reprezentativca Crne Gore Markovića i više reprezentativaca Francuske.


DINAMO (Rumunija) - tim koji je 32 puta osvajao Prvenstvo Rumunije, nekada i vicešampion Evrope, danas je treća snaga rumunskog vaterpola. Čine ga igrači iz Rumunije, a predvodnik svima poznati Kozmin Radu.


VALIS (Srbija) - superligaški rival Šapca. Ove sezone ima verovatno najbolju ekipu od osnivanja. Za njih nastupa igrač koji je postigao gol za titulu Šapca 2019. Rogač, potom Kasum, Stanić i Vlahović, uz više reprezentativaca Srbije u mlađim kategorijama.


ŠABAC (Srbija) - ovdašnji klub Turnir igra sa pedigreom četvrtfinaliste Evro kupa prethodne sezone, redovnim učesnikom evropskih takmičenja u prethodne četiri godine i delimično izmenjenim i podmlađenim sastavom u odnosu na pethodnu sezonu.


Raspored
Četvrtak (21.09):
18:00 Ortiđa - Valis
20:00 Šabac - Dinamo (B)
Petak (22.09):
18:00 Dinamo (B) - Ortiđa
20:00 Šabac - Noi la Sek
Subota (23.09):
10:00 Valis - Dinamo (B)
12:00 Noi la Sek - Ortiđa
18:00 Valis - Noi la Sek
20:00 Šabac - Ortiđa
Nedelja (24.09):
18:00 Dinamo (B) - Noi la Sek
20:00 Šabac - Valis


O. Stojanović


D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa