21. septembar 2023.21. sep 2023.
J. Dragosavljević

J. Dragosavljević

RUKOMET: SUPER LIGA (Ž)

Nošene pobedom

Žreb je nametnuo obavezu mladom timu Medicinara da forma već na startu treba biti na vrhunskom nivou, a onda su Šapčanke pokazale da su dorasle tome prekinuvši loš niz protiv velikana. Posle više godina Bekament je pobeđen i nema bolje doze elana za nastavak. Mlade reprezentativke Mandić i Vasić ponele su veliki teret teškog meča na pravi način, kao i Gezović na golu, letošnje pojačanje koje je odbranama doprinelo pobedi u tvrdom meču.

Medicinar - Bekament BB 22:19 (9:9)
Hala Zorka. Gledalaca: 250. Sudije: Trivković i Milosavljević (oba Beška). Sedmerci: Medicinar 4(3); Bekament 6(5). Isključenja: Medicinar 6 Bekament 12 minuta.
MEDICINAR: Jarić, Jovanović, Obradović, Ilić, Radić 1, Radović 2, A. Vasić 5, Lacković, Gezović (10 odbrana), T. Vasić 1, Cvejić (2 odbrane), Blagojević 2, Stević, Dragosavljević 2, Mandić 6, Rakić 3.
BEKAMENT: Cvetković, Mikić 2, Preković 5, Anić 4 (4), Petrović 2 (1), Malenović 3, Kostić (12 odbrana), Mirković, Armuš, Ivković 2, Simić 1, Radojičić, Dragović, Tomković.


Snaga kolektiva Medicinara


Kuglice nisu imale milosti i težak niz duela će biti nastavljen i u drugim kolu. Šampion iz 2022. Železničar Inđija ugostiće Šapčanke. Želja zeleno-belih je titula, a roster stabilan i uigran. Od Vasiljković na golu, preko Sofije Žak, Dunje Tabak, Une Obrenović, izdanka škole Medicinara, Kocić, Čabrić i trenerom Šimičićem, svakako su tim koji je najduže na okupu u Srbiji i najuigraniji od svih. Imale su težak meč u Nišu, ali su serijom 5:0 u finišu prelomile duel. U meč protiv Šapčanki ulaze kao favoriti.
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa