21. septembar 2023.21. sep 2023.
Skupljeno 71 jedinica krvi
CRVENI KRST OPŠTINE VLADIMIRCI, AVRŠENA LETNjA KAMPANjA

Skupljeno 71 jedinica krvi

Posle Vladimiraca i Prova završna akcija letnje kampanje dobrovoljnih davalaca krvi kao da je bogom dana da se upriliči u manastiru Kaona. Bila je to prilika da se pokaže humanost u bogougodnom danu uzvišenog darovanja tečnosti života. U standardnom dobrom odzivu davalaca krv je dao i starešina manastira arhimandrit Filimon:

- Kao što je liturgija narodno delo i davanje krvi je u tom ramu a saradnja sa Opštinom Vladimirci je na zajedničko zadovoljstvo, zborio je arhimandrit drevnog zdanja. Opštinu Vladimirci je predstavljala načelnica uprave Slavica Mirković koja je samo potvrdila zadovoljstvo opštine saradnjom sa manastirom Kaona.

Akciji se odazvalo 28 humanih a krv dalo njih 24 što ukupni broj u letnjoj kampanji dostiže 71 dobrovoljnog davaoca, kao doprinos Opštine Vladimirci apelu Instituta za transfuziju krvi Srbije da se prvaziđe nestašica svih krvnih grupa. Crveni krst opštine pobrinuo se da u prelepom krajoliku sve bude nezaboravno i da se svaki davalac krvi maksimalno ispoštuje. Bio je to dan koji će sigurno mnogi pamtiti a i humanošću uramiti u knjigu davanja krvi koja je uvek otvorena.
S.K.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa