21. septembar 2023.21. sep 2023.
M. Jovanović u prodoru

M. Jovanović u prodoru

RUKOMET: SUPER LIGA (M)

Neupitno favoriti

Odlična igra u Leskovcu. Primer koji treba slediti. Jugović veliko ime, ali kvalitetom iza Šapčana. Samo dva boda domaćih nisu iznenađenje. Tradicija na strani Metaloplastike
Način na koji je Metaloplastika Eliskir odigrala u Leskovcu je primer koji daje optimizam navijačima u nastavku sezone. Protiv snažnog i motivisanog rivala nekompletna šabačka ekipa je odigrala samouvereno, kontrolišući meč, a ni manji padovi u igri nisu ugrozili konačnu pobedu. Uz veliko poštovanje za Jugović i Vranje, igra iz Leskovca, morala bi biti i više nego dovoljna za četiri boda.

-Iza nas je vrlo teška utakmica u Leskovcu koju smo odigrali dobro i osvojili velika dva boda. Vrlo smo zadovoljni, ali odmah smo mislima na duelu protiv Jugovića. Svakog rivala poštujemo, Jugović je veliko ime u našem rukometu, ali naš cilj su dva boda– rekao je Uroš Simić, krilni igrač Metaloplastike.

Dubočica - MP Eliksir 25:30 (11:16)
SRC Dubočica. Gledalaca: 1.600. Sudije: Kovač i Milosavljević. Sedmerci: Dubočica 3(2); MP 3(2). Isključenja: Dubočica 10; MP 6 minuta.
MP: Pavković (2 odbrane), Dodić 4, Milovanović 5(2), I. Milovanović 1, Gavaešvili 3, Jevtić, Arsić (13 odbrana), Damnjanović 2, U. Pavlović 2, Brajović 4, Jovanović 3, V. Pavlović, Papović, Petrović, Simić 2, Dakić 4.


Kaćani su srpski rukometni velikan, jedini tim iz Srbije uz Metaloplastiku i Vojvodinu koji je osvajao evropski trofej, no danas su i klub kome je opstanak primarni cilj, a sredina tabele zadovoljavajući rezultat. Tokom leta su angažovali nekoliko, pre svega mladih igrača na poziciji golmana, krila i pivota, uz manje korekciju u bekovskoj liniji. U novoj sezoni ih predvodi doskorašnji trener Kikinde Kurteš. Prvu pobedu su ostvarili protiv direktnog rivala u ambicijama Uba, a na Banjici su ubedljivo poraženi. Momčilović i Dragoljević, bekovi, udarna su snaga Jugovića.

Kada su timovi po kvalitetu bili mnogo bliži, Metaloplastika je slavila u duelima sa Kaćanima. Poslednji poraz u Šapcu pretrpela je 18. novembra 2011. godine, te je i tradicija na plavoj strani.
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa