13. jul 2023.13. jul 2023.
T. Mandić (foto: EHF/Marius Ionescu, Mihai Nițoiu)

T. Mandić (foto: EHF/Marius Ionescu, Mihai Nițoiu)

RUKOMET: EP ZA JUNIORKE

Borba za Svetsko

Sreća nedostajala protiv Norveške. Francuskinje i Mađarice ipak prejake. Borba za mesto među 13 zbog Svetskog prvenstva. Šapčanke oslonac ekipe
Srbija je odigrala bolje nego što se očekivalo uz prvoj fazi Evropskog prvenstva, ali tu formu povratnika u A diviziju nisu ispratili rezultati. U tri meča zabeležena su tri poraza. Najveći žal ostaje za prvim duelom gde je Srbija bila bolja od Norveške, imala većim delom meča prednost, napad za pobedu, a onda je poražena u poslednjoj sekundi 27:26. Mađarska, branilac titule i Francuska su ipak bile prejake i slavile su 32:27, odnosno 33:22.

Glavna borba za Srbiju je od poraza u poslednjem kolu postala borba za 13. poziciju, odnosno pozicije između 9. i 13, i plasman na Svetsko prvenstvo narednog leta. Grupu su „crvene“ počele remijem protiv Češke 19:19, sinoć su igrale protiv Severne Makedonije. Treći član ove grupe je Norveška s kojom Srbija neće igrati drugi put.

Protiv domaćina
Seniorska ženska rukometna reprezentacija igraće na Svetskom prvenstvu krajem godine u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj. Žrebom je odlučeno da nekadašnji vicešampion sveta bude u grupi E sa domaćinom Danskom, Rumunijom i Čileom. Jedna od prve tri pozicije obezbeđuje plasman u narednu fazu.


Dve najbolje ekipe igraju za plasman od 9. do 12. mesta, dok trećeplasirani i četvrtoplasiran igraju za jedno preostalo mesto na Svetskom prvenstvu i opstanak u A diviziji.

Rukometašice Medicinara Aleksandra Vasić i Tamara Mandić su jedne od nosilaca igre ove ekipe, a uspešno priliku koristi i Emilija Petrić. U dosadašnjem toku Aleksandra Vasić je postigla 17, Tamara Mandić 26, Emilija Petrić dva gola.
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa