13. jul 2023.13. jul 2023.
foto:  Mirjana Vasić

foto: Mirjana Vasić

Održana druga

Letnja Mala škola psihoterapije

U Centru za stručno usavršavanje u Šapcu, već drugu godinu za redom za sve zainteresovane građane realizuje se obuka pod nazivom Mala škola psihoterapije. Ona se odvija od septembra do juna jednom mesečno ali i u letnjoj formi kroz intenzivnije susrete. Tako je bilo i ove godine, kada je Letnja Mala škola psihoterapije trajala od 16. juna do 5. jula i održavala se svakog ponedeljka, srede i petka u popodnevnim satima.

Tom prilikom naši sugrađani su mogli da se upoznaju sa različitim temama raspoređenim kroz devet susreta tj. devet tematskih radionica : Integrativna art psihoterapija , Porodična terapija, Snovi u psihoterapiji, Adaptacije ličnosti, Asertivni trening, Psihodrama, Dramaterapija, Porodični raspored/Konstelacije i Psihoterapija i duhovnost.

Svaka od pomenutih tema obrađena je teorijski i praktično, tako da su učesnici mogli da se upoznaju ne samo sa teorijom već i sa samom metodom rada kroz svoje lično iskustvo. Od ponuđenih radionica najviše interesovanja ove godine su izazvale teme o Asertivnoj komunikaciji kao jednom vidu zdravog načina komunikacije kom svi treba da težimo.

Oni koji su propustili ovu priliku, sa pomenutim sadržajima se mogu upoznati putem knjige Psihoterapijski rolerkoster koja je svojevrsni priručnik za obuku i koja u potpunosti prati njen sadržaj.

„Jedan od glavnih ciljeva ove obuke jeste promocija i popularizacija zaštite mentalnog zdravlja i zdravih stilova komunikacije kao i međuljudskih odnosa zasnovanih na poštovanju i uvažavanju što je veoma značajno kako u edukativnom tako i u preventivnom smislu. Takođe, smatram da bavljenje ovim temama dajemo doprinos razvoju kulture dijaloga i prevencije nasilja u društvu. Moramo biti svesni da teži oblici nasilja uglavnom počinju od destruktivne i nasilne komunikacije. To znači da je veoma važno usmeriti se na prevenciju. Zato je na jesen u planu nastavak rada Male škole psihoterapije, obogaćen i gostujućim predavačima“ rekla je autorka i voditeljka Male škole psihoterapije, Mirjana Vasić psiholog specijalista psihoterapije.

Od samog početka ovog autorskog projekta uz podršku Centra za stručno usavršavanje, učešće na radionicama je bilo slobodno/besplatno za studente i nezaposlene a tako će ostati i u narednom periodu.

Druga Letnja Mala škola je upravo završena, a nakon letnje pauze od septembra sledi nastavak. Svi zainteresovani se već mogu informisati i prijaviti putem mejla miravs.1@gmail.com za sledeću sezonu koja počinje u septembru 2023. godine.
Mirjana Vasić

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa