27. jul 2023.27. jul 2023.
Foto: Kabinet gradonačelnika

Foto: Kabinet gradonačelnika

Potpisani ugovori o sufinasiranju programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova

Ulaganje u energetsku efikasnost

„Ovo je treća godina kako zajedno sa Ministarstvom sprovodimo ovaj značajan projekat na teritoriji grada. U prethodne dve godine potpisali smo ugovore sa 140 domaćinstava za sprovođenje mera koje su raspisane Javnim pozivom, i to za zamenu stolarije i ugradnju toplotne pumpe i kotlova na drvnu sečku“, rekao je gradonačelnik Šapca
Gradonačelnik Šapca u Palati Srbija sa ministarkom rudarstva i energetike Dubravkom Đedović potpisao je Ugovor o sufinasiranju programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Šapca za 2023. godinu. Ukupno obezbeđena sredstva za ove namene su 20 miliona dinara, od čega je polovinu sredstava obezbedilo Ministarstvo, a drugu polovinu Grad Šabac. Učešće Ministarstva i Grada u sufinansiranju pojedinačnih projekata biće do 50% ukupne investicije.

Foto: Kabinet gradonačelnika


-Ulaganje u energetsku efikasnost ima za cilj minimalnu potrošnju energije, uz težnju da se nivo rada i života naših sugrađana poboljša. Ovo je treća godina kako zajedno sa Ministarstvom sprovodimo ovaj značajan projekat na teritoriji grada. U prethodne dve godine potpisali smo ugovore sa 140 domaćinstava za sprovođenje mera koje su raspisane Javnim pozivom, i to za zamenu stolarije i ugradnju toplotne pumpe i kotlova na drvnu sečku. Izdvojena sredstva opredeljena za program energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Šapca za 2023. godinu dvostruko su veća u odnosu na prethodnu godinu. Ovim pokazujemo da nam je izuzetno značajno, kako povećanje energetske efikasnosti stambenih objekata, tako i kvalitet života i životne sredine naših sugrađana – istakao je gradonačeknik Šapca dr Aleksandar Pajić i dodao da se nada da će ovaj program biti interesantan za sugrađane.

-Ovo ujedno predstavlja ulaganje u budućnost za sve. Konkretne mere namenjene energetskoj sanaciji porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Šapca za 2023. godinu biće uskoro objavljene putem javnih poziva.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa