27. jul 2023.27. jul 2023.
Foto: Ljubovija info

Foto: Ljubovija info

Opština Ljubovija

1,2 miliona evra za rekonstrukciju Drinske ulice

Projektom je predviđena kompletna rekonstrukcija saobraćajnice, instalacija vodovodne i kanalizacione mreže i izgradnja kišne kanalizacije. Projektom je predviđena i izgradnja dva autobuska stajališta. Takođe, kompletno će se rekonstruisati i tri postojeća parkinga
U Palati Srbija u Beogradu održana uvodna konferenciji projekta razvoja lokalne infrastrukture i institucionalnog razvoja u Republici Srbiji - LIID projekat, kojoj je u ime Opštine Ljubovija prisustvovao predsednik Milan Jovanović, prenosi Ljubovijainfo.

Implementacija projekta realizovaće će se uz pomoć Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a sredstva su obezbeđena po osnovu Sporazuma o zajmu između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj i Ugovora o kreditu između Francuske agencije za razvoj i Republike Srbije.

Foto: Ljubovija info


Opštini Ljubovija stavljaju se na raspolaganje sredstva u iznosu od 1.171.465,00 evra i taj novac će moći da koristi za pripremu projekata i nadzor nad rekonstrukcijom Drinske ulice.

- Ovo je veoma bitna investicija kojom će Ljubovija dobiti potpuno nov i moderan izgled, a što je još važnije povećaće se bezbednost saobraćaja. Drinska ulica je jedna od najprometnijih u našoj opštini, ulica kojom se kreće mnogo pešaka, mnogo dece i tu nam je bezbednost na prvom mestu. Ovakvim investicijama trudimo se da u svakom pogledu povećamo kvalitet života naših sugrađana – izjavio je predsednik Opštine Milan Jovanović.

Projektom je predviđena kompletna rekonstrukcija saobraćajnice, instalacija vodovodne i kanalizacione mreže i izgradnja kišne kanalizacije. Projektom je predviđena i izgradnja dva autobuska stajališta. Takođe, kompletno će se rekonstruisati i tri postojeća parkinga. Planirano je formiranje obostranog zelenila u formi drvoreda, kao i postavljanje sasvim novog urbanog mobilijara. Unapređenje bezbednosti saobraćaja rešeno je potpuno novom javnom rasvetom i saobraćajnom signalizacijom.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa