27. jul 2023.27. jul 2023.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Narodni poslanici Republike Srbije posetili su fabriku Mint

Strateški partner grada i države

Upoznavanje sa načinom rada kompanije Mint i poslovnim poduhvatima za naredni period, sastanak sa predstavnicima fabrike i susret sa čelnicima grad bili su deo posete narodnih poslanika Šapcu
Narodni poslanici Republike Srbije, Članovi poslaničke grupe prijateljstva sa Narodnom Republikom Kinom, posetili su fabriku Mint i tom prilikom razgovarali sa čelnicima grada Šapca o razvoju grada, investicijama, kao i budućim planovima.

-Poslanička grupa veoma aktivno oblizi gradove i komunicira sa Ambasadom Kine o svim značajnim investicionim projektima koje kineske kompanije kao najveći investitori realizuju u našoj zemlji. To je slučaj i sa kompanijom Mint, najvećoj investiciji iz Kine nakon Drugog svetskog rata i u Šabac će uložiti više od 300 miliona evra i zaposliti u narednim godinama oko 2500 naših sugrađana - rekao je narodni poslanik Živan Bajić i dodao da je Šabac prepoznat od strane investitora kao dobro mesto za ulaganje prvenstveno zbog razvijene infrastrukture.

-Najznačajnija infrastrukturna ulaganja koja je Vlada Republike Srbije ostvarila je izgradnja autoputa od Rume ka Šapcu, nov most preko Save i započeta izgradnja brze saobraćajnice ka Loznici. Sve ovo su faktori koji su presudili da kineska kompanija Mint dođe u Šabac.

Foto: Glas Podrinja


Upoznavanje sa načinom rada kompanije Mint i poslovnim poduhvatima za naredni period, sastanak sa predstavnicima fabrike deo su posete narodnih poslanika gradu na Savi. Predstavnici Ambasade Kine prisustvovali su obilasku proizvodnih pogona.

-Mint kao jedan od najvećih investitora u gradu kupio je od grada 48,5 hektara zemljišta i grade četiri fabrike. Trenutno jedna fabrika radi i više od 220 sugrađana je pronašlo zaposlenje, a broj će biti znatno veći u punom kapacitetu. Treba istaći da se radi o visoko sofisticiranoj tehnologiji i brizi o životnoj sredini. Mint proizvodi za evropsko tržište i ne mogu da čine ukoliko nemaju određene sertifikate, što je izuzetno važno za sve. Zahvaljujem se narodnim poslanicima na poseti Šapcu. Dogovorili smo da ćemo zajedno sarađivati na unapređenju poslovnog okruženja, ostvarivanju kontakata sa zainteresovanim investitorima i njihovom potencijalnom ulaganju u grad Šabac - pojasnio je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Ideja posete je ne samo da narodni poslanici uvide način funkcionisanja kineskih kompanija u srpskim gradovima, već i da se podstaknu drugi investitori da ulože u otvaranje novih pogona. Poslanička grupe prijateljstva sa Kinom ima za cilj da poveže dva naroda, kroz kulturu, turizam i ekonomiju.

-Drago nam je što Šabac radi na privlačenju novih investitora, zelenim energijama i vodi računa o zaštiti životne sredine - istakla je predsednica grupe prijateljstva sa Narodnom Republikom Kinom i narodna poslanica Marina Raguš.
M. Ž.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa