15. mart 2012.15. mar 2012.
18. SEDNICA SKUPŠTINE GRADA ŠAPCA

IMENOVANA IZBORNA KOMISIJA

Na 18. sednici Skupštine grada, održanoj prošle srede u Šapcu, najviše polemike izazvao predlog rešenja o Imenovanju gradske izborne komisije, kao i Razmatranje i usvajanje izveštaja o reviziji finansijskog izveštaja završnog računa budžeta grada Šapca za 2010. godinu
Početak sednice obeležilo je uobičajeno negodovanje odbornika opozicije zbog nepostojanja direktnog televizijskog prenosa i optužbi da u naknadnom snimku dolazi do namernih skraćenja.
-U zapisniku sa prethodnog zasedanja stoji da je predsednik ove skupštine rekao da je Skupština grada Šapca na konstitutivnoj sednici odlučila da ne bude javnog prenosa. Kao jedan od razloga navedeno je nepostojanje tehničkih mogućnosti. Navodno su potrebna reportažna kola, koja su skupa za iznajmljivanje. Dakle, na kraju mandata, vi pred građane koji su finansijeri te televizije iznosite krajnje neuverljivu informaciju, i još je unosite u zapisnik da istorija o njoj sudi ““ rekao je ispred SPS Zoran Bortić i obećao građanima Šapca da će ukoliko ova partija nakon predstojećih izbora dođe na vlast, obezbediti potpunu transparentnost gradskih skupštinskih zasedanja.
Radikalnije mere predložio je predstavnik SRS Srboljub Živanović, koji je zahtevao odlaganje sednice do omogućenja televizijskih prenosa, dok je član grupe SPS-PUPS Vladimir Trifunović izrazio svoje nezadovoljstvo skraćenjem snimka njegove diskusije sa prošlog zasedanja. Po Trifunovićevim rečima, upravo u izostavljenom delu su se nalazili njegovi konstruktivni predlozi i kritike budžeta.
-Na moju žalost delovi govora u kojima sam zamolio gradsku vlast da se razmotre i usvoje predlozi da se svim penzionerima sa manjim mesečnim primanjima od 12.000 dinara dodeli po još 10.000 mesečno, na uštrb sredstava koja se dodeljuju nevladinim organizacijama, troškova putovanja i td., i da se budžetom opredeli više novaca za porodilje kako bi se koliko toliko sprečila bela kuga na području grada, su u televizijskom snimku izostavljeni. Zbog navedenog, smatram da je u cilju što boljeg upoznavanja građana sa tim ko se koliko i kako za njih zalaže neophodan direktan televizijski prenos, a ne skraćene odložene verzije zasedanja ““ rekao je između ostalog Trifunović.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa