3. avgust 2023.3. avg 2023.
A. Mušicki šampion Evrope (foto: zv. sajt FIBA)

A. Mušicki šampion Evrope (foto: zv. sajt FIBA)

KOŠARKA: EP ZA JUNIORE

Andrej na krovu Evrope

Srbija najbolja juniorska reprezentacija starog kontinenta. U finalu savaldan branialc titule. Maksimalan učinak. Važna rola Šapčanina Andreja Mušickog. U finalu postigao 12 poena
Dok svi očekuju Svetsko prvenstvo seniora prateći i informacija o sastavu u kojem će nastupiti Srbija, dobili smo jednu šampionsku egenraciju. Srbija ima najbolju juniorsku reprezentaciju u Evropi, a važan deo te selekcije je i jedan košarkaš iz našeg grada, Andrej Mušicki, aktuelni član ekipe Mega Soker bet.

(foto: zv. sajt FIBA)


Na Prvenstvu u Nišu, u velikom finalu srušen je branilac titule, reprezentacija Španije, 81:71, dominacijom, pre svega, u drugom poluvremenu. Španci su bili sedmi poražen rival u isto toliko mečeva. Srbija je redom pobeđivala: Češku (113:56), Finsku (96:72), Sloveniju (75:64); Dansku (107:62), Izraek (83:65), Nemačku (65:54) i Španiju (81:71). Topić je proglašen za najboljeg igrača Turnira. Bronzu su osvojili Nemci.

Najbolja ekipa Evrope (foto: zv. sajt FIBA)


Mladi Mušicki je bio standardni član prve petorke reprezentacije. Upravo je u finalu bio najefikasniji, a među strelce se upisivao u svim duelima. Ukupno je postigao 45 poena, imao 30 asistencija u 144 minuta igre. Prosečno je beležio 20,6 minuta na parketu uz 6,4 poena i 4,3 asistencije. Istakao se i kao asistent. Protiv Čeha i Danaca je imao deset, odnosno devet asistencija.



Andrej je već navikao na trofeje. Osvajao je titule u mlađim kategorijama Mege, kadetsku i juniorsku, bio je klupski juniorski šampion Evrope, a već je zabeležio i prve minute u seniorskoj ekipi.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa