3. avgust 2023.3. avg 2023.
Budućnost kajaka (foto: KK Zorka sajt)

Budućnost kajaka (foto: KK Zorka sajt)

KAJAK: MLAĐE KATEGORIJE

Pioniri vicešampioni

Okončane lige. Pioniri najuspešniji, ekipno drugi. Odličan nastup mini kajak selekcije u poslednjem kolu. Šapčani osvojili 12 medalja poslednjeg vikenda. Slede Prvenstva Srbije
Pionirska ekipa šabačke „Zorke“ osvojila je drugo mesto u ekipnom plasmanu Pionirske lige Srbije okončane nedavno u Bačkoj Palanci. U poslednjem, četvrtom kolu četverac (Andrea Vukašinović, Andrea Đurković, Tara Ilić, Sara Nikolić) osvojio je prvo mesto na 500 metara, dok su dva srebra zaslužili Andrea Vukašinović u jednosedu na 1.000 metara, odnosno tandem dve Andree Đurković i Vukašinović na 500 metara.

Uz rezultate preostalih pionirskih predstavnika učvrćena je i potvrđena druga pozicija. Ukupno je šabački kakajkaški tim osvojio 438,5 bodova. Titulu je osvojio tim Dunava iz Bezdana sa 541,5 osvojenih bodova. Treća je Vojvodina, slede Begej, BSK Borča... ukupno se nadmetalo 25 klubova u ovoj kategoriji.

Mlade nade Zorke (foto: KK Zorka sajt)


Mini kajak selekcija je nakraju zauzela četvrtu poziciju. Osvojili su najmlađi 445 bodova. Ispred njih su: Tarket, Dunav i Tisin cvet. U poslednjem kolu mini kajak predstavnici su osvojili čak devet medalja. Olga Petrović i Vanja Vujuć su bile najbrže u dvosedu na 500 metara, dok su dvosedi na istoj deonici: Relja Ikodinović i Đurađ Trojančević; Pavle Čačić i Strahinja Mitrović; Nađa Radaković i Ela Mićić; Mihailo Andrić i Đorđe Ilić, kao i četvorosed: Lazar Pavlović, Žarko Đupovac, Nikola Bauer i Miladin Mijailović zauzeli druga mesta. Nađa Radaković, Strahinja Mitrović i tandem Irina Marić – Andrea Sakić osvojili su bronze. Jednosedi su treći na 1.000, dvosed na 500 metara. U poslednjem kolu Šapčnke i Šapčani su u mini kajaku bili drugi, a ukupno četvrti u konkurenciji 25 klubova.

U nepotpunom sastavu Zorka je nastupila u Ligi olimpijskih nada. Nije bilo odličja i u ukupnom plasmanom na poziciju 12 uz 62,5 bodova. Šampion je Zmaj, drugi je Dunav, treći Tarket.
Sezona za mlađe kategorije na klupskom nivou nije završena. Mini kajakaše očekuje Prvenstvo Srbije



12. avgusta, dok će pioniri, kadeti i mlađi juniori braniti boje kluba u septembru na ekipnom Prvenstvu Srbije za sve kategorije.
AA

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa