3. avgust 2023.3. avg 2023.
M. Poznanović (foto: SAS fb strana)

M. Poznanović (foto: SAS fb strana)

ATLETIKA: SENIORSKO PRVENSTVO SRBIJE

Pet odličja

Ovdašnja atletika predstavljena kroz osam učesnika. Poznanović dvostruki šampion. Čajić i Rosić vicešampioni
U finišu atletske sezone na otvorenom, badovinačka i šabačka atletika su osvojile pet medalja zajedno na Prvenstvu Srbije za seniore. Milica Poznanović (AŠK Tempo) donela je kući dva zlata, postala je šampion Srbije u bacanju diska, a potom i kugle. Disk je dobacila do daljine od 50 metara i devet milimetara, dok je za zlato bila dovoljna dužina kugle od 13,60 cm. Iz istog kluba Nataša Perović je osma na 100 metara, Luka Mihailović 12 na 400, dok u trci na 100 metara nije ušao u finale.

Sprint je dobio dva vicešampiona. Milan Čajić je odbranio srebro iz Kruševca prethodne godine. Visina od 360 cm u skoku motkom donelo mu je drugo mesto, dok je u istoj disciplini Nikola Rosić osvojio bronzu (260 cm). Nikola Rosić je sebi i svom klubu „Sprint“ doneo i jedno srebro. U svojoj primarnoj disciplini, koplju, imao je hitac od 62,08 što je drugi rezultat Prvenstva. Sprint je predstavljao i Dejan Rosić, četvrti u skoku motkom i osmi u bacanju koplja. Klub iz Badovinaca je imao i tri predstavnika u hodanju na 5 km.

N. Rosić (foto: SAS fb strana)


Hodači za „istoriju“
U atletskoj disciplini sa olimpijskim pedigreom ove godine nije bilo trke za dame, prijavile su se samo dve atletičarke, a četiri prijavljena seniora u muškoj konkurenciji omogućila su da disciplina bude organozovana. Devojke su hodale van konkurencije, što znači da se rezultat priznaju, ne i plasman. Šest učesnika je bilo na startu. Dva takmičara su odustala tokom trke, Radivojević i Đinić (oba Sprint), dok su dvojica uspela da završe, bar su tako mislili svi prisutni. Najpre je kroz cilj prošao Dušan Blagojević (Sprint), a iza njega mladi Miloš Sredanović (Surčin). Ipak, nakon ishodanih 5 km u vrlo teškim uslovima glavna sudinica je procenila da najpre jedan, a potom i drugi zaslužuju diskvalifikaciju i sačekala je da pređu liniju cilja kako bi pokazala crveni karton. Nikome nije bio jasan razlog, sudinica nije bila raspoložena da objasni takmičarima, niti trenerima. „Istorija“ je ispisana, disciplina, teška i zahtevna organozovana, pobednika nema!

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa