3. avgust 2023.3. avg 2023.
Kadetska reprezentacija (foto: VSS sajt)

Kadetska reprezentacija (foto: VSS sajt)

VATERPOLO: EP DO 17 GODINA

Šapčani u Manisi

Evropsko prvenstvo za uzrast do 17 godina. Tri reprezentativca iz redova Šapca. Novaković, Lazić i Mićanović nastupali i na pripremnom turniru. Na otvaranju protiv Italije 8. avgusta
Juniori su vicešampioni sveta, seniori su igrali u polufinalu Svetskog šampionata, pioniri su četvrta selekcija Evrope i do kraja leta preostalo je da se na internacionalnoj sceni iskažu i kadeti, odnosno vaterpolo reprezentacija Srbije do 17 godina. Selekciju koju predvodi selektor Miloš Korolija nastupa od 8. do 16. avgusta u Turskoj (Manisa) na Evropskom prvenstvu. Poverenje je nacionalni selektor ukazao trojici igrača iz Šapca: Filipu Novakoviću, Novaku Laziću i Petru Mićanoviću.

Drugi u Segedinu
Najvažnija provera za reprezentaciju bio je nastup na turniru u Segedinu gde je Srbija bila druga. U grupnoj fazi su savladani: SAD (14:8), Crna Gora (14:8) i Holandija (13:8). Hrvatska je nadigrana u polufinalu 11:7, dok je u finalu bolja bila domaća selekcija 11:9. Među šabačkim igračima istakao se Novaković sa šest golova, Lazić je postigao tri.


Srbija u prvom kolu Prvenstva u Turskoj igra protiv Italije, u utorak, 8. avgusta, od 16:30. Dan kasnije takmac je Grčka od 13:30, a u poslednjem kolu rival je Holandija od 18 sati. Kao i na prethodnim šampionatima mlađih kategorija, grupe su nejednake po jačini, te iz ove u kojoj igra Srbija, prva dva tima će se direktno plasirati u četvrtfinale, a trećeplasirani i četvrtoplasirani igraju u osmini finala protiv najboljih iz grupe D gde su: Nemačka, Malta, Gruzija i Ukrajina.

F. Novaković (foto: VSS sajt)
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa