Info

31. avgust 2023.31. avg 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Gradonačelnik ugostio tekvondistu Žarka Krajišnika

Prijem za šampiona

Pajić je istakao da je Krajišnik, osvajač zlatne medalje u kategoriji juniora na Evropskom prvenstvu, ponos Šapca, te da na pravi način reprezentuje svoj Tekvondo klub Šabac, grad i državu
Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić priredio je u utorak prijem u Gradskoj kući za tekvondistu Žarka Krajišnika, osvajača zlatne medalje u kategoriji juniora na Evropskom prvenstvu u tekvondou u Estoniji i njegovog trenera Miloša Lazića. Prijemu je prisustvovao i član Gradskog veća zadužen za sport Marko Panović.

Ponos grada
Pajić je istakao da je Krajišnik ponos Šapca, te da na pravi način reprezentuje svoj Tekvondo klub Šabac, grad i državu.

Zaista od srca čestitam Žarku. Sada prelazi u seniore, ušao je u olimpijski ciklus. Nadam sa da 2028. godine možemo od Žarka očekivati i olimpijsku medalju. Ulažemo u razvoj sportske infrastrukture u gradu, ali i pomažemo sportskim organizacijama kako bi mogli da ovakve šampione kakav je Žarko izneguju

-Postigao je zaista veliki uspeh za njega i grad. To je znak da u Šapcu imamo kolektivne, ali i individualne sportove, koji postižu velike evropske i svetske uspehe i rezultate. Zaista od srca čestitam Žarku. Sada prelazi u seniore, ušao je u olimpijski ciklus. Nadam sa da 2028. godine možemo od Žarka očekivati i olimpijsku medalju. Ulažemo u razvoj sportske infrastrukture u gradu, ali i pomažemo sportskim organizacijama kako bi mogli da ovakve šampione kakav je Žarko izneguju, da od njih naprave velike evropske i svetske šampione. Siguran sam da Žarkovim stazama ide još mnogo klinaca koji se bave tim sportom. Imamo tri tekvondo kluba u gradu, sva tri su manje- više podjednako uspešna u različitim kategorijama. Bitan je dobar rad u klubovima i da imamo evropske i svetske rezultate. Od srca čestitka i siguran sam da će se o njemu još mnogo pričati, a uz njega i o gradu Šapcu- naglasio je gradonačelnik.

Foto: "Glas Podrinja"


Aktuelni šampion države u kategoriji juniora, prošlogodišnji vicešampion sveta, osvajač više medalja na evropskim turnirima G klase, nastavio je pobednički niz popevši se na tron Evrope.

Podrška znači

-Veoma mi je drago što sam osvojio ovu medalju za svoj grad. Ovim putem bih se zahvalio gradonačelniku na prijemu i gradu Šapcu i nadam se da ovo neće biti poslednji put da se vidimo. I dalje mi je u glavi četvrtfinale, gde sam prvu rundu izgubio i razmišljao šta da radim, ali je podrška drugara sa tribina bila podstrek da drugu rundu dobijem. U trećoj se protivnik umorio i dobio sam ga za 25 sekundi. U finalu me sačekao već poznat protivnik iz Španije sa kojim sam se sastao već dva puta i pobedio ga. Bila je jako tesna borba. Isto sam izgubio prvu rundu. Morao sam da vratim mentalnu snagu. Čuo sam opet drugare sa tribina, znao sam da ne mogu da odustanem, mnogo sam želeo to zlato i to me na kraju dovelo do uspeha. Za pet dana idem u Bosnu i nadam se i tamo nekoj medalji- poručio je Krajišnik.

Foto: "Glas Podrinja"


Trener Miloš Lazić istakao je da mnogo znači podrška Grada i medija.
-Tekvondo nije toliko popularan sport i o njemu se ne zna previše u medijima na nivou države. Međutim, na nivou grada smo odlično propraćeni od svih medija, a dobili smo poziv i od gradonačelnika. Znači nam pažnja koju dobijamo, jer tekvondo je olimpijski sport, u Srbiji ne toliko atraktivan, koliko na nivou sveta. Ima čak 70 miliona vežbača u celom svetu, što retko ko zna. Sami ovi uspesi su jako teški za postići, zato smo zahvalni gradu i medijima na podršci koju dobijamo- rekao je Lazić.

Tekvondo je olimpijski sport, u Srbiji ne toliko atraktivan, koliko na nivou sveta. Ima čak 70 miliona vežbača u celom svetu, što retko ko zna. Sami ovi uspesi su jako teški za postići


Vremena za slavlje, dodao je, nije bilo, jer je Žarko već juče počeo da trenira, budući da ga za vikend očekuje takmičenje u Bosni u seniorskoj konkurenciji. Do tada, nadaju se, oporaviće se i od male povrede koju je zadobio i nakon toga proslaviti medalju kako dolikuje.
D.D.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa