31. avgust 2023.31. avg 2023.
Foto: pixabay

Foto: pixabay

18. SAJAM ŠLjIVA U OSEČINI OD 1. DO 3. SEPTEMBRA

U čast simbola Podgorine

Sajam šljiva u Osečini održaće se 18. put od 1. do 3. septembra. Program u okviru manifestacije počeo je nekoliko dana ranije.

Stogodišnjica FK “Ribnikar“ iz Pecke obeležena je u ponedeljak, svečanim programom u holu OŠ “Vojvoda Mišić“ u Peckoj.

Utorak je takođe bio u zanku fudbala. Promocija knjige “Pola veka fudbalskog kluba iz Gornjeg Crniljeva“ Ljupka Milovanovića održana je u Velikoj čitanici Narodne biblioteke Osečine.
Izložba “Zapis - sveto drvo Šumadije“ biće otvorena u četvrtak 31. avgusta u 19.00 časova u Galeriji Narodne biblioteke Osečine.

Predsajamsko veče počeće u 20.00 časova nastupom kulturno-umetničkih društava, potpaljivanjem sušare i zdravicom. Nastaviće se koncertom narodne muzike u Sportskom centru u Osečini.
Prvi sajamski dan,petak, počeće od 10.00 časova izložboma poljoprivredne mehanizacije na terenima za male sportove Sportskog centra Osečina i izložbom sadnog materijala u Sportskom centru. Istovremeno će se održati i dobrodošlica kod lampeka, kao i degustacija rakije i pekmeza pripremanih na tradicionalni podgorski način. Na platou ispred Narodne biblioteke biće postaljena izložba “Zlatne ruke“, koja će biti prodajnog karaktera.

Foto: Glas Podrinja


Svečano otvaranje Sajma zakazano je u petak za 13.00 časova. Prvog Sajamskog dana i deca će imati svoj program. Dečji karneval će se održati od 17.30 u Sportskom centru.
Koncert Dejana Matića počeće od 21.00 sat na terenima za male sportove.

Drugi sajamski dan, u subotu, trajaće od 10.00 do 19.30. Tog dana, pored izložbi od petka koje će i dalje biti postavljene, održaće se i šahovski turnir, kao i takmičenje zdravičara. Deca će imati svoj program od 13.00 do 16.00 časova na Trgu braće Nedić, od 17.00 časova će od kružnog toka krenuti svečani defile, a od 21.00 sat na terenu za male sportove održaće se koncert OK benda.
Sajam se završava u nedelju u 15.00 časova dodelom nagrada najboljim učesnicima.
M.M.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa