31. avgust 2023.31. avg 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

U SUSRET MALOGOSPOJINSKOM VAŠARU

Ove godine veći luna park

Tradicionalni šabački Malogospojinski vašar ove godine će se održati 14. do 23. septembra na lokaciji starog Mihajlovca. JKP ,,Stari grad Šabac” je zadužen za organizaciju, a pripreme prostora su već počele.

Posetioci će moći da uživaju u zabavi u luna parku, pod šatorima, ali i da kupe sve što mogu, a i ne mogu da zamisle na tezgama sa novom ili polovnom robom. Vašaru se raduju kako najmlađi, tako i stariji i tako duže od jednog veka.

Zbog velike zainteresovanosti ove godine su prošireni kapaciteti. Broj mesta u delu opredeljenom za luna park je povećan i to za 2 hektara, te će Šapčani i njihovi gosti moći da uživaju u novim sadržajima.

Raspodela mesta i zakup tezgi počeće 14. septembra od 7.00 časova. Kontakt osoba za sve dodatne informacije je Mirko Ignjatović, br.tel. 064/85-67-577.

Foto: "Glas Podrinja"


Zbog epidemije afričke kuge svinja zabranjen je promet žive stoke, kao i svakog okupljanja životinja u okviru Vašara.

Kako je navedeno u naredbi koju je izdao Krizni centar za sprečavanje pojave širenja, praćenja, kretanja i kontrolu naročito opasnih zaraznih bolesti na teritoriji grada Šapca, promet hrane animalnog porekla na manifestaciji se može obavljati isključivo ako namirnice potiču od klanica i prerada odobrenih ili registrovanih od strane Uprave za veterinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Životinje za klanje i preradu mesa moraju poticati sa teritorije Republike Srbije i ne smeju biti zaražene.

-Zabrana se vrši radi sprečavanja unošenja, pojave i širenja zarazne bolesti afrička kuga svinja i trajaće sve vreme priprema i organizovanja vašara, odnosno dok postoji opasnost širenja zaraze u ugroženom području, dok ista ne bude ukinuta odlukom Lokalnog kriznog centra, a po prestanku održavanja manifestacije na teritoriji grada Šapca, stoji u naredbi.
M.M.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa