31. avgust 2023.31. avg 2023.
Pomoć za Darka
Pesnički maraton

Pomoć za Darka

Pesnički maraton koji će biti održan u Velikoj sali Kulturnog centra Šabac u utorak, 5. septembra, od 19 sati, ove godine okupiće više od 15 pesnika. Najvažnije je da će događaj imati humanitarni karakter, budući da će se prikupljati novčana sredstva za lečenje Darka Markovića (2001) iz Majura.

-„Pesnički svet“ posebno raduje činjenica da će mnogi od njih prvi put javno nastupiti, ali će sami pesnici biti u senci tog događaja, jer želimo da ljude pozovemo da pomognu u Darkovoj borbi za izlečenje. Pozivamo sve plemenite i ljude dobre volje da svojim prisustvom i novčanim prilogom, naravno, u skladu sa njihovim mogućnostima, ovo veče u potpunosti osmisle i uveličaju- rekao je autor Nikola Iskić u ime šabačkih pesnika koji organizuju događaj.

Darku je ustanovljena dijagnoza mešovitog germinativnog malignog tumora desnog testisa u IV CS sa metastazama u plućima u oktobru 2012. godine, kada je odstranjen desni testis. Potrebna su mu sredstva za dalje operativno lečenje, specijalističke preglede, laboratorijske analize, lekove i potrošni materijal, kao i za smeštaj u toku lečenja. Zainteresovani mu mogu pomoći i slanjem SMS poruke sa brojem 1539 na 3030.
D.D.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa