31. avgust 2023.31. avg 2023.
M. Gavaševišli (foto: Rokomet 24)

M. Gavaševišli (foto: Rokomet 24)

RUKOMET: PRIPREME METALOPLASTIKE

Završna faza

Turnir u Ohridu jaka provera pred sam finiš priprema. Peto mesto, ali uz pobede nad dva nacionalna šampiona i jednim učesnikom Lige šampiona. Gostovanje Proletera sve bliže
Memorijalni turnir u Ohridu predstavljao je jaku i intenzivnu proveru za šabačku Metaloplastiku Eliksir. Konačan plasman na petu poziciju ne zvuči kao posebno dostignuće, no osim što rezultat nije istaknut kao primaran u ovoj fazi, Šapčani se mogu pohvaliti pobedama nad dva šampiona, kasnijim pobednikom i učesnikom Lige šampiona.

G: Tatran – MP Eliskir 24:24
G: Butel – MP Eliksir 28:27
G: MP Eliksir – Pelister 27:26
5M: MP Eliksir – Bešiktar 32:29.


U prva dva meča viđene su dve neizvesne završnice u kojim su detalji odlučivali, a ishod je bio samo delimično povoljan za Metaloplastiku. Bili su plavi u rezultatskom zaostataku većš deo meča protiv šampiona Slovačke Tatrana, odnosno skopskog Butela. Protiv Slovaka je izvojevan bod, dok je Butel slavio golom prednosti.

Kao da je vikend doneo bolje igre. Najpre je nadigran prvi favorit Turira, učesnik Lige šampiona Pelister 27:26, u meču gde je šabački klub kontrolisao igru i rezultat do kraja. Ovo je bio poslednji meč grupne faze i drugi rezultati su uticali da Metaloplastika Eliskir bude sa tri boda na kraju treća. Pozicija tri je vodila u duel za peto mesto i još jednu sigurnu pobedu nad Bešiktašom, najboljim klubom Turske. Pelister je klasu potvrdio pobedom u finalu protiv Olimpijakosa.
Čitav turnir Metaloplastika je odigrala sa oslabljenom bekovskom linijom. Milan Jovanović nije nastupao, do oktobra je van stroja Domagoj Alilović, dok se već u prvoj utakmici povredio Brana Mirković.

Jaka provera (foto: Rokomet 24)


-S obzirom na sve okolnosti možemo biti zadovoljni. Učinkom, igrom koju svi hvale, mladi su koristili priliku i nastavljamo dalje, još je ostalo prostora za napredak i vremena da se podigne na viši nivo igra – rekao je trener Vladan Matić.
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa