31. avgust 2023.31. avg 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

KVALIFIKACIONO TAKMIČNjE ZA OLIMPIJADU TREĆeG DOBA

Okružno sportsko takmičenje za najstarije sugrađane

Prvi put u Šapcu, ali i Okrugu, se organizuje kvalifikaciono takmičenje za Olimpijadu trećeg doba. Takmičenje se održava u šest disciplina, a učestvuje 15 ekipa. Takmičari će se nadmetati u: pikadu, pločicama, šahu, brzom hodanju, šutiranju slobodnih bacanja u košarci i šutiranju penala u fudbalu
Okružno takmičenje u sportu trećeg doba, koje se u Hali “Zorka“ održava danas (u četvrtak) predstavlja kvalifikacije za Olimpijadu sporta, zdravlja i kulture trećeg doba Srbije. Na Olimpijadu će se plasirati tri najbolje ekipe, od prijavljenih 15 iz celog Mačvanskog upravnog okruga i Valjeva.

Olimpijada će se održati u Vrnjačkoj Banji od 1. do 4. otkobra, a očekuje se oko 600 učesnika. Pored sportskih takmičenja, na najmasovnijem skupu penzionera u našoj zemlji, učestvovaće i književnici, slikari, zdravstveni radnici.

Foto: Pixabay


Okružno takmičenje ogranizuju Gradsko udruženje penzionera, i Sportski savez Šapca, dok je nosilac aktivnosti Klub penzionera MUP-a. Pokrovitelji su Grad Šabac i PIO fond.

Pre Okružnog, 7.jula je održano i Gradsko takmičenje. Ekipe su mešovite, muško - ženske, a svi se takmiče u svim disciplinama.

Foto: Pixabay


-Prvi put u Šapcu, ali i Okrugu, se organizuje kvalifikaciono takmičenje za Olimpijadu trećeg doba. Takmičenje se održava u šest disciplina, a učestvuje 15 ekipa. Takmičari će se nadmetati u: pikadu, pločicama, šahu, brzom hodanju, šutiranju slobodnih bacanja u košarci i šutiranju penala u fudbalu.
Na osnovu tačno određenih propozicija odabraće se tri ekipe koje će ovaj Okrug predstavljati u Vrnjačkoj Banji, rekao je Momčilo Ivanović u ime organizarora iz Kluba MUP-a.

Šabac će na Okružnom takmičenju predstavljati pet ekipa: ekipa Gradskog udruženja penzionera, Klub penzionera MUP-a, ekipa Treće doba, ekipa Gerontološkog klub i ekipa Invalida rada.

Foto: Pixabay


Dejan Popović, generalni sekretar SSŠ istakao je da će pomoći i podržati ovaj sportski događaj. Angažovaće potrebna tehnička lica i obezbediti potrebne sportske rekvizite i počasne nagrade, odnosno pehare i medalje. Grad je obezbedio i majice za sve takmičare.

-Naši najstariji sugrađani zaslužuju da budu deo naše sportske porodice. Iskreno se nadam da će naša saradnja, na obostrano zadovoljstvo, biti nastavljena i u narednom periodu, a sve u cilju uključivanja naših najstarijih sugrađana u sportske aktivnosti.

Foto: Pixabay


Jedan od najstarijih učesnika je osamdesetčetvorogodišnji Ivan Tomić. Ukoliko se njegova ekipa Gerontološkog centra plasira u završnicu, ovo će biti treće Olimpijske igre na kojima se takmiči.

-Poznanstva, sklopljena prijateljstva, radost, pesma, igra, jesu sećanja koja ostaju za ceo život. Trudili smo se u Gradskom udruženju penzionera da uvek ide druga ekipa kako bi svi mogli da imaju uspomene koje će biti trajne. Sportsko druženje ostavlja večni pečat kog se učesnici sećaju dok su živi, istakao je Ivan Tomić.
M.M.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa