31. avgust 2023.31. avg 2023.
A. Korać (foto: VK Radnički)

A. Korać (foto: VK Radnički)

VATERPOLO: VK ŠABAC ELIKSIR

Drugi u Kragujevcu

Praksa vaterpolo klubova je da kroz sparing treninge proveravaju formu stečenu tokom priprema, dok zvanične nastupe ostavljaju za zvanične mečeve. Ovog leta Šabac Eliksir je promenio sistem, te uz uobičajene sparinge nastupa i na dva jaka turnira. Prvi je ostavio iza sebe sa respektabilnim rezultatom i visokom pozicijom.

VK Šabac Eliksir je vicešampion Trofeja Kragujevca, međunarodnog turnira koji organizuje Radnički. Osmišljen je kao turnir šest ekipa koji se u celini igra po ligaškom sistemu. U pet odigranih kola Šapčani su ostvarili tri pobede, jedan remi (poraz nakon peteraca) i jedan poraz. Poraz u drugom kolu od domaćina i kasnijeg pobednika je zaslužen, dok ostaje žal za neuspehom protiv C. Zvezde u prvom kolu.

Šapčani su imali u jednom trenutku i plus četiri, ali je usledio brutaliti (isključenje na četiri minuta) što je omogućilo Zvezdi da se vrati, preokrene serijom 5:0, no ponovo je došao do vođstva Šabac. Imao gol prednost, postigao i gol za pobedu poništen jer se greškom sirena oglasila, te je napad ponvoljen. Petercima pobedila Zvezda 16:15. Odbrane su dominirale u derbiju protiv Radničkog, ali domaćin bolji i zasluženo je slavio 9:6.

P. Stanić (foto: VK Radnički)


U poslednja tri kola Šabac Eliskir beleži tri pobede. Učesnik Lige šampiona Steaua pružila je sa
Šapčanima pravi derbi meč, neizvestan, pun preokreta, koji je ipak Šabac rešio u svoju korist 8:7. Nije bila potrebna puna snaga ovdašnjem timu da nadigra reprezentaciju Irana 11:7, da bi najbolji meč pružila protiv Valisa. Valjevcu su bili najprijatnije iznenađenje, u meč ušli nakon pobede nad Zvezdom i sa pozicije dva, no u bazenu drugačija slika. Potpuna dominacija „čivijaša“ i velikih 20:6 za igrače Nemanje Ličanina i konačnu poziciju dva. Rezultat govori o potpunoj dominaciji jednog kluba, dok su se Valjevci istakli lošim stvarima i sa dva brutalitija.

-Izuzetno jak turnir za ovu fazu priprema i opšti utisak koji vidim kao delimično povoljan. Protiv konkurenata i jakih rivala smo pokazali snagu, no i propuste i još je mnogo prostora za napredak. Imamo viziju kako ekipa treba da izgleda i dug je put do tog nivoa, ali i dovoljno vremena uz jak i predan rad – rekao je trener Nemanja Ličanin.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa