23. novembar 2023.23. nov 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

USKORO OTVARANjE MEĐUNARODNOG PUTNIČKOG PRISTANIŠTA

Šabac na mapi „Zaplovimo Srbijom“

Ulazimo u A klasu nautike Srbije. Već se nalazimo na mapi “Zaplovimo Srbijom“. Pristup ovom pristaništu imaće svi brodovi dužine do 135 metar. Želja nam je da povežemo Šabac sa Beogradom i Sremskom Mitrovicom zbog naših građana, ali i da turisti dođu i Šabac i upoznaju se svim što grad ume da prikaže. Agencija za luke je Vladi Republike Srbije uputila zahtev za proglašenje lučkog područja i to je urađeno. Vlada je uložila 555.000 evra za ovo pristanište
Predsednik Privremenog organa grada Šapca Aleksandar Pajić, sa direktorom Agencije za luke Vukom Perovićem i pomoćnikom ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Predragom Petrovićem obišao je prošle sedmice radove na izgradnji Međunarodnog putničkog pristaništa na Savi. Zvanično otvaranje se očekuje početkom decembra.

Foto: "Glas Podrinja"


-Ulazimo u A klasu nautike Srbije. Već se nalazimo na mapi “Zaplovimo Srbijom“. Pristup ovom pristaništu imaće svi brodovi dužine do 135 metar. Želja nam je da povežemo Šabac sa Beogradom i Sremskom Mitrovicom zbog naših građana, ali i da turisti dođu u Šabac i upoznaju se svim što grad ume da prikaže. Agencija za luke je Vladi Republike Srbije uputila zahtev za proglašenje lučkog područja i to je urađeno. Vlada je uložila 555.000 evra za ovo pristanište. Mi ćemo, preko Turističke organizacije grada Šapca raditi na promociji grada i ovim načinom prevoza putnika.

Foto: "Glas Podrinja"


Dobili smo auto-put Ruma - Šabac, novi most preko reke Save, dobijamo brzu saobraćajnicu prema Loznici. Obnovili smo železničku stanicu zahvaljujući Ministarstvu saobraćaja. Grad Šabac sada izlazi na reku. Mnogi su projekti koje grad radi na obali reke Save. Radimo sanaciju deponije Dudara, završićemo Savsku ulicu pre otvaranja pristaništa i tokom naredne četiri godine imaćemo još projekata vezanih za izlazak na reku, rekao je Aleksandar Pajić.
M.M.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa