23. novembar 2023.23. nov 2023.
S. Aličić (foto: BSS)

S. Aličić (foto: BSS)

BOKS: EP ZA MLAĐE SENIORE

Velika šabačka odličja

Nakon pet godina šabački boks je zaslužio dve internacionalne medalje sa najvećih svetskih takmičenja. Još jednom su odličja u naš grad doneli Semiz Aličić i Omer Ametović. Upravo ovaj duo učinio je isto 2018. godine u Rusiji, a Ametović je i godinu dana kasnije u omladinskoj konkurenciji stigao do postolja.

Pre pet godina su bili juniori i okitili su se zlatom (Semiz) i bronzom (Omer), a sada su kao mlađi seniori, uz iskustvo učešća i na najvećim seniorskim nadmetanjima, zaslužili odličja i među mlađim seniorima. Oba šabačka boksera su iz Budve. sa kontinentalnog šampionata mlađih seniora stigla teža za po jednu bronzu.

Semiz u kategoriji do 67 kg savladao protivnike iz Slovačke i Hrvatske, Staneka i Tomkića. Oba rivala je bokser šabačke Mačve savladao jednoglasnom odlukom sudija, 5:0, a zauzstavljen je od Slovenca Petriča, vicešampiona Evrope, prekidom sredinom druge runde.

O. Ametović (foto: BSS)


Ametović je u kategoriji do 51 kg savladao u četvrtfinalu Portugalca Leandra Monteiru poenima 4:1, a potom poražen u borbi za finale od Jermena Garbojana jednoglasnom odlukom arbitara. Jermen je u finalu poražen od boksera iz Azerbejdžana.

Za oba boksera je ovo bila i dobra priprema za narednu godinu i Evropsko seniorsko prvenstvo u Beogradu, a Ametović još ima priliku da se plasira i na Olimpijske igre u Parizu sledećeg leta.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa