23. novembar 2023.23. nov 2023.
Foto: Mačva Info

Foto: Mačva Info

Ugostila je vlasnica poljoprivrednog gazdinstva Snežana Paunić

Ministarka poljoprivrede posetila Badovince

Pohvalila je sve poljoprivredne proizvođače iz ovog kraja, jer odgovorno i svesno sagledavaju aktuelnu situaciju, pokazuju volju za saradnjom i u razgovoru sa njima naglasila da će to znati da ceni, jer je konstruktivni razgovor jedini način za prevazilaženje problema
Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković posetila je u subotu Badovince, mačvansko selo čiji domaćini su najveći uzgajivači svinja u Srbiji. U svom domaćinstvu, ministarku je ugostila Snežana Paunić, vlasnica poljoprivrednog gazdinstva, čiji obor namenjen tovnim svinjama je već mesecima prazan, pošto su ispoštovali propisane mere koje se sprovode u cilju suzbijanja epidemije afričke kuge.

Skoncentrisani na druge poslove u gazdinstvu, budući da se bave i uzgojem goveda, ratarstvom i povrtarstvom, Paunići čekaju saglasnost i dozvolu da u svoje tovilište ponovo uvezu svinje. U tom iščekivanju nisu usamljeni, pa su radnu posetu ministarke Tanasković iskoristili i članovi udruženja uzgajivača tovnih svinja i goveda iz Badovinaca, koji su ministarki ukazali na probleme na terenu i dali svoje predloge za rešavanje aktuelne situacije. Iako u Badovincima nema zabeleženog slučaja afričke kuge svinja, tovilišta uzgajivača svinja su prazna, jer je Prnjavor, u kom je evidentirana pojava kuge, udaljen manje od propisanih osam kilometara.

Foto: Mačva Info


U razgovoru sa njima, ministarka Tanasković je pohvalila odgovornost i svest onih koji su shvatili ozbiljnost pošasti koja ih je zadesila i istakla da je svesna da su žrtve neodgovornosti pojedinaca, kao i da će učiniti sve što je u njenoj moći da se što pre pronađe adekvatno rešenje, kako bi se što pre vratili svojim primarnim poslovima i da će im šteta biti nadoknađena.

-Ono za šta ćemo se boriti je kako da njima pomognemo, kako da zajednički prevaziđemo ovaj period kada su im farme prazne da bi oni nastavili da se bave poslom koji najbolje znaju da rade. Ovo je selo sa ubedljivo najvećim brojem tovnih svinja na jednom mestu i uprkos svemu što ih je zadesilo oni ne odustaju od svog posla- rekla je ministarka Tanasković i naglasila da joj je veoma drago što je posetila baš ovo gazdinstvo gde se na pravom primeru vidi koliko znači modernizacija i korišćenje svih pogodnosti koje država i ministarstvo nude poljoprivrednicima.


Istovremeno, ona je pohvalila sve poljoprivredne proizvođače iz ovog kraja, jer odgovorno i svesno sagledavaju aktuelnu situaciju, pokazuju volju za saradnjom i u razgovoru sa njima naglasila da će to znati da ceni, jer je konstruktivni razgovor jedini način za prevazilaženje problema.
G.P.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa