14. decembar 2023.14. dec 2023.
Proleće nade i strepnje za Mačvu

Proleće nade i strepnje za Mačvu

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Poraz za kraj

Mladost osvojila tri boda. Mačva ostala u plej of zoni, ali uz isti broj bodova sa ekipom na poziciji devet. Bliži vrhu, nego borbi za opstanak
Analiza dvadeset odigranih rundi tek predstoji. Mačve je ostvarila više nego prethodne sezone u istom periodu, da li je to dovoljno, odnosno dobro, biće deo te analize, no teško je oteti se utisku da je morala šabačka ekipa više u Novom Sadu. Tim sa začelja uspeo je da pobedi Šapčane i zabeleži drugi trijumf u tri meča protiv Mačve u ovoj sezoni. Pobedom se Mladost vratila u borbu za opstanak. Mačva je ostala u plej of zoni na kraju 2023. godine.

Potrebna bolja efikasnost


Jasno je da su Mačvi gostovanja predstavljala problem. Pobedila je u samo jednom od deset mečeva, poražena u pet od poslednjih šest i to je uticalo da ne bude bolje plasirana na tabeli. Liga je izjednačenija nego prethodne sezone, Šapačni su na 4 boda od četvrtog mesta i sve je otvoreno u deset preostalih kola na proleće, kako u plej of borbi, tako i u plej aut nadmetanju.



Proleće bi trebalo da donese povratak Radunovića, svakako najboljeg napadača Mačve čiji izostanak se snažno osetio u drugoj polovini odigranog dela sezone. Povratak je važan za efikasnost ekipe. Pred timom je dva i po meseca pauze.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa