14. decembar 2023.14. dec 2023.
Nazustavljiv za Nemce: O. Stojanović (foto: VK Šabac Eliksir fb)

Nazustavljiv za Nemce: O. Stojanović (foto: VK Šabac Eliksir fb)

VATERPOLO: EVRO KUP

Žal i pobednički niz

Učešće u Evropi okončano ubedljivom pobedom. Sedam mečeva sedam pobeda na Gradskom bazenu. Ostaje žal za nokaut fazom. Stojanović efikasniji od celog Hanovera. Tri pobede i tri poraza
U najboljem stilu Šabac Eliksir je završio takmičenje u Evropi. Meč protiv Hanovera bio je lišen neizvesnosti, jer su Nemci parirali samo u jednom delu prve četvtine, dok je u ostatku meča domaćin igrao jedan od najboljih mečeva ove sezone. Rezultat je slikovitiji od svega, a dvocifrena razlika u vaterpolu uvek je podvig.

Ovakva pobeda je zaslužila aplauze gotovo ispunjenih tribina, no i pojačala je žal što Šapčani ne prolaze u narednu fazu, mada su igrama na domaćem bazenu to zaslužili. Nažalost, slaba forma na gostovanjima donela je eliminaciju.

Šabac Eliksir – Vaspo Hanover 14:4 (3:2, 4:1, 4:1, 3:0)
Gradski bazen. Gledalaca: 800. Sudije: Stavridis (Grčka) i Buše (Francuska). Isključenja: Šabac 12, Vaspo 13; Peterci: Šabac 1(1); Hanover 1(1).
ŠABAC ELISKIR: Živojinović, Maraš, Novaković 1, Repanović 1, Toholj, Krug, Barać 1, Stanić 1, Mačić 1, Dragović 2(1), Stojanović 7, Korać, Gavrilović.
HANOVER: Gets, Macan, Šuce, Langvih, Frojrajh, Takač, Lozina 1, Gensen 1, Ješke, Milardović, Benić, Bašić, Benke.


-Odlično smo odigrali i iako smo uz osmeh završili duel, žalimo svi što nismo u narednoj fazi. Igrama smo zaslužili da budemo tamo, ali smo sami krivi za propuste na duelima u Hanoveru i Rijeci. Imali smo najbolju publiku u Evro kupu, odličnu atmosferu i drago nam je što je naš bazen ostao neosvojiv tokom cele evro sezone. Okrećemo se pripremi za nastavak domaće sezone i prvi cilj je polufinale plej ofa – rekao je pomoćni trener Miloš Popović.

M. Repanović – kapiten šabačke ekipe (foto: VK Šabac Eliskir fb)


Na Gradskom bazenu, u Evro kupu ove sezone, Šabac Eliksir je odigrao sedam mečeva i u njima ostvario sedam pobeda protiv rivala iz sedam država. Pobeđeni su: Dinamo Bukurešt (Rumunija), Noazi le Sek (Fancuska), Ortiđa Sirakuza (Italija), Valis Valjevo (Srbija), Primorje Rijeka (Hrvatska), BVSC Žuglo (Mađarska) i Vaspo Hanover (Nemačka). Gradski bazen je i jak bedem Šapčana u Evropi. U šest evro sezona VK Šabac je pred svojim navijačima odigrao 18 utakmica ostvarivši 16 pobeda.

Od osam timova koji su se plasirali dalje, Šabac je ove sezone tri savladao: Primorje, BVSC i Ortiđu, uz njih plasman su obezbedili još: Barselona (Španija), koju je Šabac eliminisao prethodne sezone u osmini finala, potom Turkoan (Francuska), Savona (Italija), Vašaš (Mađarska) i Panionios (Grčka). Titulu brani Vašaš.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa