14. decembar 2023.14. dec 2023.
U. Pavlović (foto: RK MP Eliskir fb)

U. Pavlović (foto: RK MP Eliskir fb)

RUKOMET: SUPER LIGA

Kać – poslednja stanica

Poslednji duel u 2023. godini. Prilika za pobedu na kraju dobre godine. Jugović uvek nezgodan rival. Kvalitet na strani plavih
Metaloplastika Eliksir ne prekida seriju pobeda i iako je otalo još mnogo rundi do kraja regularnog dela sezone trebalo bi da se desi čudo pa da plej of pozicija Šapčana bude ugrožena. Forma u kojoj igraju igrači Vlade Matića trenutno, bliža je prekidu serije neuspeha u Super ligi protiv Vojvodine, nego lošim rezultatima protiv ostalih ekipa. Nadigrana je u Šapcu i Dubočica, na silovit način, dodatno je uvećana distanca u odnosu na tim koji se bori za plej of mesto i do mirne pauze sledi još jedan meč.

MP Eliksir – Dubočica (L) 33:28 (17:13)
Hala Zorka. Gledalaca: 1.000. Sudije: Mošorinski (NS) i Pandžić (Zrenjanin). Sedmerci: MP 6(5); Dubočica 4(2). Isključenja: MP 12; Dubočica 8 minuta.
MP ELISKIR: Pavković (2 odbrane), Dodić 12(5), Alilović 4, Mirković, I. Milovanović, Gavašelišvili 1, Jevtić, Arsić (15 odbrana), Damnjanović, U. Pavlović 4, Brajović 2, V. Pavlović, Papović, Petrović 2, Simić 4, Dakić 4.
DUBOČICA: Pavlović, Milićević 3, Radulović 8(2), Petrović, Trajković 1, Mitrović 1, Spasić, Atanasković 5, Ristović 2, Pavlović 3, Milošević 3, Anđelković 2, Kocić (9 odbrana), Đerić, Arđelan (5 odbrana).


Jugović je ime koje nešto znači u srpskom rukometu, jedan je od tri tima iz Srbije koji ima evropski trofej, međutim, u ovom trenutku Metaloplastika Eliskir je kvalitetnija osetno i da bi „otkinuli“ neki bod Kaćani moraju odigrati značajno iznad mogućnosti, a Metaloplastika značajno ispod. Imaju potpuno novi tim u odnosu na prethodnu sezonu i prava su domaćinska ekipa. Sve pobede su ostvarili u Kaću, nisu napravili nijedno iznenađenje, a jedino su Dinamu bili takmac čitav meč u Kaću, no i tu su poraženi. Upozorenje Metaloplastici su ipak prethodne dve sezone. U prošloj u Hramu su pretrpeli poraz krajem aprila, a u onoj pre nje su slavili minimalnu pobedu.

Novo golgetersko veče – M. Dodić (foto: RK MP Eliskir fb)


-Posle povratka iz Finske mnogo igrača je prehlađeno, imamo kadrovskih problema i ponosan sam kako se s tim nose moji igrači. U Kaću je težak meč, poreban nam je odmor, morao sam da ih odmorim, no u Kaću želimo da ovaj deo privedemo kraju na pravi način – rekao je trener Vladan Matić.
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa