21. decembar 2023.21. dec 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Predsednik bokserskog saveza u poseti BK „Mačva“

Podrška za šampione

Pripreme za Evropsko prvenstvo u Beogradu. Podrška i ulaganje u šabački i srpski boks. Podsticaj za šampione
Uspeh šabačkog boksera Semiza Aličića- Pinje na Evropskom prvenstvu mlađih seniora u Budvi bio je povod za posetu predsednika Bokserskog saveza Srbije Nenada Borovčanina Bokserskom klubu „Mačva“.
Pinja je doneo svom klubu i Srbiji bronzano odličje krajem proteklog meseca, a „mogu očekivati i nove medalje u budućnosti“, istakao je Borovčanin.

-Pinja je biser srpskog boksa, što se može videti i kako je odgovorio na sve zadatke i izazove koji su se našli pred njim. Nikada nije propustio trening, pripreme i sasvim je bilo prirodno da osvoji medalju. Bronza na ovom takmičenju je veliki uspeh, kako za njega, tako i za naš boks. Sve ovo je pokazatelj da smo na dobrom putu, a da Pinja može u narednom periodu osvojiti i seniorsku medalju na Evropskom, Svetskom prvenstvu, ali i Olimpijskim igrama. Verujem da će se Šabac, ali i Srbija radovati Pinjinim uspesima - dodao je predsednik Bokserskog saveza Srbije i naglasio da su uslovi kada je u pitanju boks znatno poboljšani u proteklom periodu, ali da će Savez nastaviti u tom pravcu kako bi mladi postizali vrhunske uspehe.

Foto: "Glas Podrinja"


Predsednik BK „Mačva“ Branislav Jovičić veruje da je uz sistemsku podršku grada, države šabački boks ponovo na stazama uspeha.

-Za tri godine smo uspeli da organizujemo pojedinačno prvenstvo Srbije za seniore, nakon 22 stvorili smo prvake države, prvake Vojvodine, a stigla je i evropska medalja u klub. Moram da istaknem da je pre Pinjine evropska medalja je bila 1985. godine, a osvojio je Dragan Vasiljević Durunga koji je poreklom iz Loznice, te nam je Semizova posebno draga i značajna. On je naše, šabačko dete, potekao je u „Mačvi“ gde je napravio i prve bokserske korake, a sada osvaja medalje - rekao je Jovičić.

Foto: "Glas Podrinja"


Uz redovne treninge Pinja se priprema i za predstojeće Evropsko prvenstvo u boksu koje će naredne godine u aprilu biti organizovano u Beogradu.

-Ova medalja mi zaista znači, posebno što je od juniorske proteklo nekoliko godina. Ona mi je motivacija za naredna takmičenja, posebno ono u Beogradu. Daću sve od sebe da uspem i osvojim novo odličje - dodao je Semiz.
M.Ž.B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa