21. decembar 2023.21. dec 2023.
A. Dvokić (foto: E. Gligorijević/Fildale photo)

A. Dvokić (foto: E. Gligorijević/Fildale photo)

ATLETIKA: SPORTSKO HODANjE

Rekord kruna godine

Brzo hodanje, odnosno sportsko hodanje kako je zvanični naziv poznate atletske discipline, nalazi se u teškom trenutku u srpskoj atletici, međutim kroz entuzijazam u nekoliko centara vodi bitku za opstanak uprkos svim preprekama. Jedan od klubova koji neguje hodanje je AK Sprint Badovinci, a njihov predstavnik Aleksandar Dvokić postigao je nedavno najbolji rezultat u Srbiji u kategoriji mlađih pionira.

Na mitingu AK Karanovac, organizovanom u atletskoj dvorani na Banjici, stazu od jednog kilometra prešao je za 5 minuta, 21 sekundu i 68 stotih delova sekunde. Slikovitije o vrednosti rezultata govori podatak da je to najbolje vreme ostvareno bilo kada u Srbiji u ovoj kategoriji i to za gotovo 13 sekundi u odnosu na prethodni rekord.

-Zadovoljan sam, dobro sam se osećao na stazi. Možda ću se u budućnosti okušati i u trčanju, ali ne odustajem od hodanja i želim da ostvarim dobre rezultate i na međunarodnim mitinzima u Slovačkoj, Mađarskoj, Hrvatskoj – rekao je mladi atletičar Badovinčana.

Od nove sezone više neće biti vođena evidencija rezultata među mlađim pionirima, no to ne menja činjenicu da je ostvaren veliki napredak.

-Aca ima potencijal i za još bolje rezultate. Na prethodnim takmičenjima nije bio na najvišem nivou, ali je trenirao i drago mi je da je uspeo. Spremamo se za državno, za međunarodna takmičenja, ima još mnogo da pokaže u hodanju, a možda se oporoba i u trčanju već u februaru – rekao je trener Dragan Radivojević.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa