21. decembar 2023.21. dec 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Opština Vladimirci:Parlamentarni i lokalni izbori

Izlaznost velika

Na parlamentarnim izborima glasalo je 64 % upisanih birača ili 8846 građana. Očekivano prva je bila lista Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane sa 57,7 % glasova, lista Ivica Dačić-premijer Srbije dobila je poverenje 8,31 % birača, a lista Srbija protiv nasilja je skupila 16,95 % izašlih birača
Po preliminarnim rezultatima žitelji opštine Vladimirci su pokazali koliko vole svoju opštinu odzivom koji pokazuje da se o sutrašnjici itekako brine, ali i da Vladimirci ne smeju da stanu, sumarum je viđenog na 37 biračkih mesta.

I čelni čovek opštine Goran Zarić nije krio zadovoljstvo izborima :
-Mi smo u praksi pokazali da i male sredine mogu imati velike i rezultate i svest da se ne sme stati u borbi za boljitak Vladimiraca koji su naše ognjište i što smo obavezni čuvati. Rezultati su potvrda rečenog, a obećanje da ćemo učiniti sve da se i lepše i kvalitetnije živi biće nadam se i iznad rečenog, jer mi naprosto nemamo izbor nego da generacijama koje dolaze život učinimo dovoljno kvalitetnim da ostanu na ovim prostorima, reči su Zarića vidno zadovoljnog preliminarnim rezultatima izbora.


Na parlamentarnim izborima glasalo je 64 % upisanih birača ili 8846 građana. Očekivano prva je bila lista Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane sa 57,7 % glasova, lista Ivica Dačić-premijer Srbije dobila je poverenje 8,31 % birača, a lista Srbija protiv nasilja je skupila 16,95 % izašlih birača.
Na lokalnim izborima izašlo je 8820 birača ili procentualno njih 64 % . Ove rezultate je utvrdila opštinska izborna komisija koja opet za svoj rad zavređuje sve pohvale.



Inpresivno je da je na pojedinim mestima zabeležena izlaznost i do 90 %. Lista Aleksandar Vučić - Vladimirci ne smeju da stanu je osvojila poverenje 5057 izašlih birača, Ivica Dačić-Premijer Srbije 919, Vladimirci protiv nasilja 1311, Narodni pokret Srbija-Miroslav Aleksić,dr Vladica Mirković-Za bolje Vladimirce 678, a grupa građana Janko Đurić-Udružena opozicija 599 glasova.

Izbori su protekli u pozitivnoj atmosferi primerenoj zavidnom demokratskom poimanju građanske dužnosti.
Sreten Kosanić

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa