21. decembar 2023.21. dec 2023.
M. Repanović - kapiten VK Šabac Eliksir (foto: VK Šabac fb)

M. Repanović - kapiten VK Šabac Eliksir (foto: VK Šabac fb)

VATERPOLO: VK ŠABAC ELIKSIR

Fokus na Super ligu

Žal zbog Evrope. Kompletan fokus na domaću ligu i borbu za plej of. Novi Beograd bez premca, ali neizvesno sa Zvezdom i Radničkim
Na domaćem bojištu Šabac je gubio samo od Novog Beograda ove sezone, na Gradskom bazenu igrali su timovi iz Srbije, Italije, Rumunije, Francuske, Hrvatske, Mađarske, Nemačke, a radovao se samo Novi Beograd. Pozitivna stvar je što duela sa Novobeograđanima nema do polufinala ili finala plej ofa. Dvomeči protiv Zvezde i Radničkog su ključni u nadmetanju za jednu od prve četiri pozicije.

Evropski izazovi
Vaterpolo klub „Šabac“ je imao perfektnu evropsku sezonu u svom gradu. Na gradskom bazenu je imao sedam pobeda u sedam mečeva. Klub je odigrao u svojoj istoriji 43 evropska duela. Prvi put je nastupio u okviru kvalifikacija za LEN kup 2004. godine, rival je bio splitski Jadran na turniru u Budimpešti. Prvi trijum ostvarene je protiv danskog Odensea 7:3. Prvi meč na domaćem bazenu dogodio se u septembru 2019. kada je na drugoj strani bio moskovski Dinamo.
U 43 meča ostvareno je 19 pobeda, tri remija i 21 poraz. Od rekonstrukcije Gradskog bazena bilans je pozitivan. U 37 duela ostvareno je 18 pobeda i 16 poraza, uz tri nerešena meča. Gradski bazen je postao velika snaga kluba. VK je u svom gradu ugostio 18 takmaca, a pobedio 16 puta, uz samo dva poraza.


-Novi Beograd je tim koji je sastavljen da bude kandidat za sve trofeje, ali smo i protiv njih u Šapcu pokazali da možemo. Gledamo n svaki predstojeći meč kao ključni, pokušaćemo u svakom da ostvarimo povoljan rezultat i da ostvarimo najviše što možemo. Plej of je obaveza, sve ispod toga biće neuspeh. Zvezda i Radnički imaju iskusnije ekipe, ali nisu pokazali više od nas ove sezone – ističe kapiten Mihailo Repanović.

Četvrtfinale Evro kupa ostalo je korak daleko, presudili su porazi na gostovanjima, ali je istovrmeno evropski učinak ove sezone vrlo pozitivan, sedam pobeda u deset mečeva.

A. Barać (foto. VK Šabac fb)


-Šteta, jer smo uspeli da pobedimo sve rivale. Pre starta se činilo da će devet bodova biti dovoljno za sledeću fazu, ispostavilo se da nas ni pobeda u Hanoveru ne bi vodila dalje. Imali smo uspona i padova i ishod je takav. Plasman u grupe je veliki rezultat, ali žalimo što nismo napravili korak više. Važno je izboriti novi plasman u Evropu, a onda biti bolji u narednoj sezoni – dodaje Repanović.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa